Rusija šalje ekipu u svemir da snima film

Ruska svemirska agencija Roskosmos saopštila je da šalje glumicu Juliju Peresild i reditelja Klima Čipenka na Međunarodnu svemirsku stanicu kako bi snimili prvi film u svemiru.
Rusija šalje ekipu u svemir da snima film
Foto: Pixabay
"Polazak ekspedicije letelicom Sojuz MS-19 zakazan je za 5. oktobar 2021. sa kosmodroma Bajkonur", navodi se u saopštenju Roskosmosa.
 
Film čiji je radni naslov "Izazov", jeste "svemirska drama", a režiraće ga Čipenko, navodi Roskomos.
 
Film se snima u koprodukciji Dmitrija Rogozina, šefa ruske svemirske agencije, koji je želi da Rusija bude prva država koja je snimila film u svemiru.
  • Dragan

    14.05.2021 17:24
    Ah
    Čim čujem ruski u fimu gasim tv,odlazim iz bioskopa Samo SAD to znaju da prave,ostale države smenurija.Svemir se može dočarati na zemlji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.