Džodi Foster će dobiti počasnu Zlatnu palmu na Kanskom festivalu

Američka glumica i rediteljka, Džodi Foster (58), primiće počasnu Zlatnu palmu na 74. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu, koji će se održati od 6. do 17. jula.
Priznanje, čiji su raniji laureati između ostalih bili Džejn Fonda, Žan-Pol Belmondo i Anjes Varda, ove godine će biti dodeljen Džodi Foster "diskretnoj i retkoj ličnosti sa briljantnom karijerom", naveli su organizatori.
 
Ta glumica, koja je osvojila dva Oskara, biće počasna gošća ceremonije otvaranja festivala.
 
Organizatori festivala saopštiće sutra spisak filmova koji će se takmičiti za glavnu nagradu - Zlatnu palmu.
 
Očekuje se da će se na spisku naći "Anet", ostvarenje Leosa Karaksa, koji će otvoriti festival, kao i film "Benedeta" holandskog reditelja Pola Berhovena.
 
Američki reditelj Spajk Li biće predsednik žirija. Li (63) koji će biti prvi crnac na mestu predsednika žirija Kanskog festivala, trebalo je prošle godine da bude na toj funkciji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.