Jasna Đuričić nagrađena na festivalu u Kranju

Na prvom Međunarodnom filmskom festivalu u Kranju, Velika zlatna jabuka dodeljena je Jasni Đuričić za najbolju glavnu ulogu i izuzetno umetničko ostvarenje u filmu "Quo vadis, Aida?".
Jasna Đuričić nagrađena na festivalu u Kranju
Foto: 021.rs
Počasnu Zlatnu jabuku dobio je glumac, scenarista, producent i reditelj Dragan Bjelogrlić za, kako su istakli organizatori, bogato i raznovrsno glumačko stvaralaštvo i vrhunski umetnički doprinos na audio-vizuelnom polju.
 
"Kao jedan od vodećih srpskih glumaca i umetnika, zaslužan je za rast i razvoj regionalnog kinematografskog i serijskog sektora",” stoji u obrazloženju nagrade.
 
Goran Bogdan, Franz Rogovski i Nada Šargin dobili su Jabuke za posebna glumačka ostvarenja.
 
"Najlepši deo festivala bio je taj što smo filmove ponovo vratili ljudima", istakla je selektorka programa Ana Šturm.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.