Zlatna palma filmu "Titan", Julija Dukurno druga rediteljka koja je osvojila najveću nagradu u Kanu

Film "Titan" Julije Dukorno osvojio je Zlatnu palmu na festivalu u Kanu, a ona je postala druga rediteljka koja je osvojila najveću nagradu na toj filmskoj smotri koja se održava 74. put.
Pobedu je predsednik žirija američki reditelj Spajk Li greškom objavio večeras u sred programa što je na kratko izazvalo konfuziju.
 
Francuska rediteljka nije tada izašla na binu da preuzme nagradu, već je sačekala zvanično saopštenje na kraju ceremonije.
 
Ceremonija je nastavljena posle gafa i dok se Li držao za glavu uručene su preostale nagrade. Na kraju su pobedu "Titana" najavili Spajk Li i voditeljka programa, glumica Šeron Stoun.
 
Gran pri festivala podelile su iranska drama "Heroj" i "Stan broj šest" finskog reditelja Juha Kuosmanena.
 
Nagradu za najbolju režiju dobio je Leo Karaks za mjuzikl "Anet" koji je otvorio festival. 
 
 
Najbolji glumac je, prema odluci žirija, Kejleb Londri Džons, a najbolja glumica Renata Reinsvi za ulogu u filmu "Najgora osoba na svetu".
 
Hrvatska drama "Murina" Antonete Alamat Kusijanović osvojila je nagradu Zlatna kamera, za najbolji debi.
 
Prošle godine, zbog pandemije, Kanski festival je otkazan. Ove godine je prisustvovala publika, koja je morala da nosi maske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.