Uručenjem nagrada završen Festival na Paliću

Festival evropskog filma na Paliću završen je svečanim uručenjem nagrada na Letnjoj pozornici.
Uručenjem nagrada završen Festival na Paliću
Foto: FoNet (Palić film festival)
Nagrade su pripale filmovima "Najgora osoba na svetu", "Čuvar brata svoga", "Dnevnik iz Gvantanama", "Dečak" i "Nun of Your Busines".
 
Zlatni toranj za najbolji film festivala dobio je "Najgora osoba na svetu" norveškog reditelja Joakima Trira, kojem je pripala i nagrada žirija FIPRESCI.
 
U video poruci Palićkom festivalu Trir se zahvalio na obe nagrade koje su "podržale film iz male zemlje kao što je Norveška", a koje će "iskoristiti kao ohrabrenje da nastavi traganje za pričama o ljudskoj ranjivosti i snazi".
 
Završne večeri festivala na Letnjoj pozornici prikazan je britanski film "Vojvoda" reditelja Rodžera Mičela, uz premijerno prikazivanje početna dva nastavka nove kriminalističke serije "Kljun", koja bi trebalo da krene na jesen.
 
Od Palića se oprostio nakon 11 godina saradnje selektor Nil Jang koji je rekao da je srećan i ponosan što je učestvovao u rastu festivala i potom otpevao pesmu "You'll Never Walk Alone", za šta je nagrađen burnim aplauzom publike.
 
Palićki festival je zvanično zatvorio njegov direktor Radoslav Zelenović koji je podsetio da je na 28. izdanju od 17. do 23. jula prikazano 130 filmova u 15 programa.
 
"Da li je moglo više? Verovatno. Da li je moglo bolje? Verujte da nije. Imali smo priliku da vidimo najnoviju evropsku produkciju, tri filma sa Kanskog festivala i svetsku premijeru 'Nečiste krvi- greha predaka'", istakao je Zelenović.
 
"Filmski poslenici su uvek u mislima na festivalu iduće godine", rekao je Zelenović i potom poručio: "Doviđenja do 16. jula 2022. godine i 29. festivala!"

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.