Počinju Filmski susreti u Nišu, na otvaranju film o životu Tome Zdravkovića

Filmom "Toma" koji govori o životu pevača Tome Zdravkovića, u Nišu će u subotu na Letnjoj pozornici biti otvoreni 56. po redu Festival glumačkih ostvarenja.
Počinju Filmski susreti u Nišu, na otvaranju film o životu Tome Zdravkovića
Foto: Pixabay
Gledaoci će moći da vide 11 filmova u zvaničnoj konkurenciji za nagrade, kao i dva gostujuća filma, "Glumčina" i "Branilac".
 
Član Saveta festivala Dejan Dabić rekao je da će Filmski susreti imati jednu svetsku premijeru i više domaćih.
 
"Svetsku premijeru imaće film 'Ne igraj na Engleze'. Film 'Toma' imao je sinoć svetsku premijeru na festivalu u Sarajevu, a već danas imaće srpsku premijeru u Nišu. Srpsku premijeru imaće i film 'Pucnji u Marseju'", rekao je Dabić.
 
Prema njegovim rečima, seriju "Aleksandar od Jugoslavije" smo imali priliku da vidimo, ali će istoimeni film prvi put biti prikazan na niškom festivalu.
 
Direktor Niškog kulturnog centra Srđan Savić je kazao da je ovo jedna od boljih produkcijskih godina u poslednjih desetak ili 20 godina, kao i da će biti prikazani "reprezentativni filmovi koji su svoj kvalitet potvrdili dobijajući nagrade na našim i inostranim festivalima", kao što su "Oaza", "Lihvar" i "Nečista krv".
 
On je kazao da će posetioci morati da na ulazu pokažu potvrdu da su vakcinisani, PCR test ili antigenski test, kao i da će ispred ulaza na Letnju pozornicu biti postavljeni štandovi na kojima će posetioci moći da urade brzi antigenski test.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.