Nenadu Jezdiću gran pri "Naisa" na Filmskim susretima u Nišu

Gran pri "Naisa" za najbolje glumačko ostvarenje na 56. Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu uručena je Nenadu Jezdiću za ulogu u filmu "Vikend sa ćaletom" koji je režirao Miroslav Momčilović
"Moja radost i moja sreća bi ove večeri bili bi čin sebičluka i egoizma da se večeras sa posebnom zahvalnošću ne setim svih ljudi koji su radili film "Vikend sa ćaletom", izjavio je Jezdić.
 
Nagrada "Carica Teodora" za najbolju žensku ulogu pripala je Tamari Dragićević za ulogu Silvane Armenulić u filmu "Toma", a nagrada "Car Konstantin" Milanu Mariću za ulogu Tome Zdravkovića u istom filmu.
 
Povelju za izuzetnu žensku ulogu osvojila je Anđelka Prpić, a povelju za izuzetnu mušku ulogu žiri je dodelio Ivanu Tomiću.
 
Nagradu za najbolju epizodnu žensku ulogu dobila je Sanja Marković za ulogu u filmu "Toma", a priznanje za mušku epizodnu ulogu pripalo je Andriji Kuzmanoviću, takođe za ulogu u tom filmu.
 
Po mišljenju žirija, najbolju debitansku ulogu ostvario je Vukašin Jovanović, za ulogu u filmu "Ne igraj na Engleze".
 
Dodeljena je i posebna nagrada "Milorad Mandić Manda" za najbolje ostvarenu komičnu ulogu u filmovima u prethodnoj godini, a ona je ove godine pripala Gordanu Kičiću za ulogu u filmu "Realna priča".
 
O nagradama je odlučivao žiri čija je predsednica bila glumica Ljiljana Dragutinović, a članovi Svetislav Bule Goncić i Branislav Tomašević.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.