VIDEO: Drama "The Crown" i komedija "Ted Lasso" osvojile glavne Emi nagrade

Drama "The Crown" i komedija "Ted Lasso" osvojile su glavne televizijske nagrade Emi, dok je "The Queen's Gambit" proglašena najboljom ograničenom serijom.
Pobedom u najboljoj dramskoj seriji s naslovom "The Crown" Netfliksu je dodeljena najveća nagrada do sada, dok je Epl TV+ ušao u prvu ligu striminga s pobedom za humorističku seriju sa "Ted Lasso". Ni Netfliks ni Epl TV+ ranije nisu osvojili Emi za najbolju komediju ili najbolju dramsku seriju.
 
Olivija Kolman i Džoš O'Konor iz "The Crown" osvojili su televizijske nagrade Emi za dramske glumce. Oni su glumili kraljicu Elizabetu i princa Čarlsa, u raskošnoj sagi o britanskoj kraljevskoj porodici.
 
Kejt Vinslet proglašena je najboljom glumicom kao problematična detektivka u ograničenoj seriji "Mare of Easttown", dok je Juan Mekgregor pobedio s ulogom modnog dizajnera u mini seriji "Halston".
 
Nakon sezone koja se fokusirala na nesrećan brak princa Čarlsa i princeze Dajane, "The Crown" je odnela i pobede za sporedne glumce - Džilijan Andreson kao bivše britanske premijerke Margaret Tačer i Tobajasa Menziesa kao pokojnog princa Filipa, ali i za tekst i režiju.
 
 
Džejson Sudeikis, zvezda i sukreator filma "Ted Lasso", proglašen je najboljim glumcem u komediji, a Hana Vedingem i Bret Goldstajn najboljim sporednim ulogama.
 
Džin Smart doživela je ovacije kada je proglašena najboljom humorističkom glumicom u tv seriji "Hacks", koja govori o stendap komičarki.
 
Zabrinutost zbog delta varijante koronavirusa naterala je nedeljnu ceremoniju da se preseli u šator u centru Los Anđelesa, sa smanjenom listom gostiju i obaveznom vakcinacijom i testiranjem.
  • MonteDushano

    20.09.2021 08:24
    Gledao sam seriju "The Crown" od jula do septembra. Ostavlja duboki dojam. Još uvek mislim na likove i događaje koje su se odigrale. Jaka stvar. Najviše mi se dopada glumica Kler Foj, najlepša je lepotica. =)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.