VIDEO: Pogledajte trejler za seriju "Područje bez signala", rađenu po romanu Roberta Perišića

Serija "Područje bez signala", rađena po istoimenom romanu Roberta Perišića, trebalo bi da počne da se prikazuje na malim ekranima ove jeseni.
Novo ostvarenje našlo se u jesenjoj programskoj šemi Hrvatske radiotelevizije, a nije poznato da li će serija imati prikazivanje u Srbiji ove godine.
 
Serija reditelja Dalibora Matanića, u kojoj glume Goran Bogdan, Jovana Stojiljković, Rene Bitorajac, Tihana Lazović, Krešimir Mikić, Slavko Štimac, rađena je po sjajnom romanu Roberta Perišića, koji je objavljen 2015. godine. Producentkinja serije je Ankica Jurić Tilić, dok su scenario radili Hana Jušić, Milan F. Živković i Jelena Paljan.
 
Perišićev roman istovremeno ume da nasmeje i potrese, a spaja priču o globalizaciji, balkanskoj tranziciji, propaloj industriji, napuštenim radnicima i "elitnom" umetničkom svetu.
 
Priča prati dvojica Zagrepčana, Olega i Nikolu, koji se vraćaju u zaboravljeni gradić, kako bi oživeli propalu fabriku turbina i kako bi je isporučili za misterioznog kupca. Stvari, po običaju, kreću po zlu, a kroz roman/seriju prepliću se životne priče brojnih likova.
 
Početkom septembra serija je osvojila Grand Prix za najbolju seriju u programu International Panorama na svečanom zatvaranju najznačajnijeg svetskog festivala serija Series Mania, koji se održao u Lilu. 
 
Roman "Područje bez signala" je objavljen i u Srbiji ("LOM"), a preveden je i na engleski jezik. Tekst o "Području bez signala" objavljen je i u Njujork tajmsu, a o romanu je pisao i Džonatan Frenzen, jedan od najvažnijih savremenih američkih pisaca i esejista. 
 
  • Joki

    22.09.2021 08:10
    Vec vidim da je necu gledati. Po trejleru je neka dramaturgija, neko sivilo... bezi bre, dosta je sto gledam ljude koji su u tom raspolozenju svakog dana, a ne jos sa namerom da gledam to na TV-u.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.