VIDEO: Ovo bi uskoro mogla postati najgledanija Netfliksova serija svih vremena

Korejska serija "Squid Game" uskoro bi mogla postati najgledanija Netfliksova serija svih vremena.
Hasthag #squidgame na Tiktoku ima više od 22 milijarde pregleda, a CEO Netfliksa Ted Sarandos rekao je da je serija na putu da postane najgledanija u istoriji popularne platforme. Ogromna popularnost serije iznenadila je i sami vrh Nefliksa, ali i TV kritičare. Pogotovo zato što tema serije nije revolucionarna.
 
TV kritičar Džon Voker kaže da ideja nije ništa novo, ali ima objašnjenje zašto je "Squid Game" toliko popularan.
 
"Otkrio sam da postoji knjiga naučne fantastike iz 1958. pod nazivom 'Nagrada opasnosti' koju je napisao Rober Šekli. Postoji i nemački film pod nazivom 'Das Millionenspiel', a zatim francuski film pod nazivom 'Le Prix Du Danger', a zatim i 'Čovek koji trči'. Pa da, očito je da ova ideja postoji već jako dugo. Međutim, ništa od toga nije doživelo popularnost ove serije. Mislim da je to zato što je satira zaista lako dostupna. Ono što gledate tako je očito pogrešno i tako je jasno da je to što se događa tako odvratno, ali potpuno uverljivo. Tako ste neizbežno stavljeni u središte greške. Prisiljeni ste da osežate obe krajnosti odjednom", smatra Voker.
 
Smatra da je serija popularna i zbog vremena u kojem živimo.
 
"Mislim da je nejednakost u bogatstvu sada prilično teško zanemariti. Kao i to da su milioni ljudi širom sveta ostali bez posla nakon kovida. Svi smo zabrinuti oko toga da ćemo ove zime priuštiti grejanje jer cene prirodnog gasa rastu. U međuvremenu milijarderi odlaze u svemir radi veselja. To je toliko idiotski, toliko ekstremno da... Kako se to ne može primetiti? Čak i ako vam je udobno, morate shvatiti da nešto nije u redu", zaključuje Voker u razgovoru za Buzzfeed.
 
  • kb

    12.10.2021 11:43
    Oduševljen sam serijom. Jako dobra priča i produkcija. Svaka im čast!
  • Tamara

    11.10.2021 22:47
    Super je serija
    Jako je dobro snimljena. Preporuka svima
  • Marinela

    11.10.2021 18:13
    Ovo mi liči na hibrid "Hunger games" i "Casa de papel", valjda zbog maski.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.