Serija "Kljun" dobila nagradu publike u Kanu

Serija "Kljun", koja je prva serija iz ovog regiona u selekciji prestižnog međunarodnog festivala serija Canneseries, dobila je nagradu publike na svečanom uručenju nagrada u Kanu.
Publika je u nedelju imala priliku da pogleda prve dve epizode ovog serijala, a nagradu su večeras, na svečanoj ceremoniji proglašenja pobednika, u ime ekipe primili scenaristi Matija Dragojević i Ljubica Luković i rediteljka Jelena Gavrilović.
 
Serija "Kljun" (Awake) našla se u selekciji od 10 serija koje su se gledaocima predstavile ove godine. 
 
U zvaničnoj selekciji, učestvovale su i serije: "Christian" iz Italije, "Countryman" iz Norveške, "Dreams of Alice" iz Rusije, "Limbo..until it’s over" iz Argentine, "Mister 8" iz Finske, "Sad city girls" iz Izraela, "The aleggation" iz Nemačke, "Totems" iz Francuske i "Unknowns" iz Izraela. Predsednik žirija bio je popularni glumac Nikolaj Koster-Valdo.
 
Gledaoci iz Srbije seriju "Kljun", u produkciji United Media, već imaju prilike da gledaju na televiziji Nova S, od ponedeljka do četvrtka u 21.30h. Za one koji su propustili početak, i one koji preferiraju da odmah gledaju sve epizode, omogućeno je i bindžovanje cele serije na EON-u. 
 
U pitanju je kriminalistička serija, u kojoj mlada, ambiciozna detektivka Sonja Kljun, dobija zadatak da iz Beograda ode u Suboticu i tamo istraži navodno samoubistvo, ne očekujući da će njen dolazak pokrenuti lavinu događaja, koji će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost.
 
Boravak u Subotici preokrenuće joj život, posebno kada njoj i njenoj desetogodišnjoj ćerki počnu da se javljaju zastrašujući snovi koji se povremeno i ostvaruju. Prihvatanjem svog neobičnog dara, Sonja će razotkriti opasnu zaveru koja se krije iza navodnog samoubistva, ali i duboko zakopanu tajnu iz svoje prošlosti.
 
Serija je rađena po scenariju Matije Dragojevića i Ljubice Luković, u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića … Uloge tumače Ivana Vuković, Stefan Vukić, Ljiljana Blagojević, Mićko Ljubičić, Filip Đurić, Nataša Tapušković, Mirko Vlahović, Ivana V. Jovanović, Ljubiša Milišić, devojčica Drena Mršić. Kreativni producent i saradnik na scenariju je Srđan Dragojević, direktor fotografije je Dušan Grubin, kompozitor Vladimir Pejković a montažu potpisuje Nemanja Ćeranić.
  • Aleh

    14.10.2021 20:05
    Pa, bravo! Jedina domaća serija, posle "Boljeg života", koju sa zadovoljstvom gledam!
  • Ralle

    14.10.2021 15:58
    Bravo za nagradu,serija je odlicna,glumci sjajni,srecno u nove uspehe...
  • A

    14.10.2021 07:56
    A
    Sve čestitke!!! Samo da pitam od čijih je para snimana ova serija....? Da nebude neke zabune!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.