"Sinister" više nije najstrašniji horor svih vremena

Nakon što je 2020. godine horor film "Sinister" proglašen najstrašnijim svih vremena, tu titulu u 2021. poneo je drugi film.
Od avgusta do septembra prošle godine projekat "Science of Scare" pozvao je 250 ispitanika da pogledaju 40 "najstrašnijih" horora na svetu i tom prilikom su im merili otkucaje srca tokom gledanja i stavili ih u posebnu prostoriju, gde su bili pod lekarskim i istraživačkim nadzorom.
Godine 2020. "Sinister" je dao najviše rezultate, s prosečnom brzinom otkucaja srca od 86 otkucaja u minutu, što je povećanje od 32 odsto u odnosu na stopu mirovanja od 65 otkucaja u minutu.
Ti rezultati jedva da su se promenili u prošlogodišnjem eksperimentu, ali jedan film uspeo je da postigne višu prosečnu brzinu otkucaja srca od 88 otkucaja u minutu. Radi se o hororu "Host", reditelja Roba Sevedža, koji se u potpunosti odvija na Zoomu.
 
 
"Naši ispitanici imali su porast otkucaja srca za 37 odsto tokom gledanja ovog filma, s prosečnih 64 do 88 otkucaja u minutu, pri čemu je najstrašniji trenutak u filmu poterao srca na 130 otkucaja u minutu (ekvivalentno trčanju)", napisali su istraživači.
 
"Insidious" je zauzeo treće mesto nakon Hosta i Sinistera, s prosečnim otkucajima srca od 85 otkucaja u minutu, a slede "The Conjuring", "Hereditary", "Terrified", "It Follows", "A Quiet Place Part II", "Paranormal Activity" i "The Conjuring 2".
 
 
Zanimljivo, klasični horori nisu tako dobro prošli pa su, na primer, "A Nightmare on Elm Street" i "Halloween" rangirani tek na 16. odnosno 17. mestu.

Teme

horor
  • Piskaralo

    08.01.2022 14:25
    Rio Tinto je pravi horor, kad čujem ili pročitam taj naziv skoči mi puls na 150

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.