Snima se film o najvrednijem otkriću rimskog blaga u Britaniji

Reditelj Ves Anderson snima adaptaciju knjige Roalda Dala, u kojoj će glavnu ulogu tumačiti Benedikt Kamberbač.
Reč je o zbirci pod nazivom "Divna priča o Henriju Šugaru i još šest", koja je objavljena 1977. godine i u koju je uključen Dalov članak iz Evening Posta o otkriću takozvanog blaga iz Mildenhola.
Naime, izvesni Gordon Bučer i njegov šef Sidni Ford iskopali su gomilu rimskog escajga i posuđa od srebra, dok su orali njivu 1942. Ford je tvrdio da je blago njegovo i neprestano je polirao predmete, koje je i inače koristio za ručavanje, ignorišući britanski zakon prema kom je takvo otkriće potrebno prijaviti vlastima.
Međutim, jedan od njegovih gostiju primetio je da su kašike koje su poslužene za večerom bile neobično ukrašene i prijavio je svog domaćina. Zbog prikrivanja otkrića, Ford i Bučer dobili su tek delić nadoknate koja prema zakonu inače pripada nalazačima takvog blaga.
 
Do dana današnjeg to otkriće ostaje najvrednije u Velikoj Britaniji, kada je reč o rimskim antikvitetima, a sada se nalazi u Britanskom muzeju u Londonu. 
 
Jedino što je poznato o novom filmu Vesa Andesona je to da će Kamberbač igrati Henrija Šugara, čoveka koji otkriva da vidi svet oko sebe i zatvorenih očiju, ali ne zna kako da koristi tu svoju moć.
 
Varajeti saznaje da će Kamberbač igrati i sporedne uloge u drugim pričama u ovom filmu, iako nije poznato da li će biti ekranizovano svih sedam iz knjige. Takođe, poznato je da će u filmu igrati i Dev Patel, Rejf Fajns, Ben Kingsli, Ričard Ajoade i Rupert Frend.
 
Anderson je već snimio jednu adaptaciju Dalovih knjiga - "Fantastični gospodin Lisac" i to u animiranoj varijanti 2009.
  • МК

    30.01.2022 10:16
    rimski escajg
    @B
    E, zaista ste potukli rekord! Svašta se može pročitati u komentarima, ali ovolika nepismenost (i neznanje) zaslužuju da se istaknu! Načinili ste šest pravopisnih grešaka u četiri reda, a da se i ne pominje što Vam nije poznato kada je postojalo Rimsko carstvo, gde je pribor koji se pominje mogao biti pronađen i kada je otkrivena Vaša očigledno obožavana Amerika!
  • B

    23.01.2022 15:26
    B
    Kod nas nebi dobijo ni delic,vec biga oterali na robiju zbog kradje! E zato je Amerika to sto jeste! Ko nadje njegovo je! Moze da iznajmljuje,prodaje....ali niko nesme dati otima,ono stosi nasao na svojoj imovini!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.