VIDEO: Prvi tizer za film "Pinokio" s potpisom Giljerma del Tora

Nakon raznih problema i mnogo vremena koje je prošlo od prvobitne najave, čini se da će dugoočekivani animirani film "Pinokio" reditelja Giljerma del Toroa konačno ugledati svetlost dana.

Kao potvrda toga stigao je prvi kratki tizer, prenosi portal 24sedam.

Ovaj film, rađen stop-motion (kadar po kadar) tehnikom, smešten je u Italiju tokom 1930-ih, odnosno u vreme fašističke vladavine Benita Musolinija. U pitanju je nova varijanta poznate priče o drvenom lutku koji postaje pravi dečak, u kojoj će Pinokio brzo preći na nestašluke, što će ga dovesti u sukob sa Đepetom, koji je svestan da on nije baš najfiniji dečak na svetu.
Tu će biti i novih detalja koje će ispričati narator u vidu cvrčka, koga i vidimo u prvom tizeru. Iako u njemu nema puno scena, po prvi put vidimo konkretni vizuelni identitet filma i osećamo makar delić atmosfere koja nas očekuje.
 
Kako je del Toro poznat po mračnim fantazijskim elementima, ostaje da vidimo kako će uklopiti detalje originalne priče i istorijski kontekst u svoj prepoznatljivi stil.
 
Režiju uz njega potpisuje Mark Gustafson, a scenario je napisao zajedno sa Patrikom Mekhejlom. Glasove pozajmljuju Gregori Man, Dejvid Bredli, Juan Mekgregor, Tilda Svinton, Kristof Valc, Fin Vulfhard, Kejt Blanšet, Džon Torturo, Ron Perlman, Tim Blejk Nelson i Bern Gorman.
 
Datum premijere još uvek nije poznat, ali očekuje se da će film biti dostupan na Netfliksu u novembru ove godine.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.