VIDEO: Dobitnik Oskara promenio ime filma zbog slova "Z"

Francuski reditelj Mišel Azanavicijus promenio je naslov svog filma koji je prvobitno nazvao "Z", da se ne bi poistovetio sa slovom "Z" koje je postalo simbol podrške ruskoj invaziji na Ukrajinu.

"S obzirom na simboličku težinu slova 'Z' od početka rata u Ukrajini i na zahtev ukrajinskih reditelja, rešio sam da promenim naslov svog filma", naveo je Azanavicijus u saopštenju, dobitnik Oskara za film "Umetnik".

Kako je naveo, taj naslov je možda bio simpatičan kada su završili film pre nekoliko meseci, ali više nije.

"Moj film je napravljen da donese veselje i ni u kom slučaju ne bih želeo da se ni izbliza ni izdaleka poveže sa ovim ratom", dodao je francuski reditelj.
 
On je istakao da je vrlo srećan da može promeni taj naslov i na taj način da označi svoju potpunu podršku ukrajinskom narodu.
 
Film će se sada zvati "Rez" (Coupez), a radi se o komediji o snimanju filma o zombijima sa francuskim glumcima Berenis Bežo i Romenom Durisom u glavnim ulogama.
 
Film će biti prikazan 17. maja na otvaranju 75. izdanja međunarodnog filmskog festivala u Kanu, i istog dana će izaći u bioskopskim salama.
 

  • Urke

    26.04.2022 06:58
    Z
    A Zoro,šta će mo sa njim,a Zapad,kako stranu sveta da Zovemo
  • Novosađanka

    25.04.2022 17:06
    Gomila morona!
    Kakav idiotizam! Rusi su fasisti zbog napada na Ukrajinu, ali sve ostale napade u svetu ne vidimo ne cujemo ne pricamo o njima ko ona tri majmuna. Ja sam spremna da kazem da je napad na Ukrajinu agresija i osudim i ako hocete sva slova abecede cu da izbacim i komuniciram pantomimom ali SAMO AKO i ostale drzave priznaju svoje agresije. Nikad nisam niti cu oprostiti NATO paktu agresiju na Srbiju 1999 i to sto i danas dobijamo rak od sranja koja su bacali na nas. Ali to je bila "intervencija" bas kao i ubijanje civila na bliskom istoku jelda? Ajd kad budu svi posteni i priznaju svoje agresije priznacemo i ovaj na Ukrajinu pa mozemo da predjemo na Morzeovu azbuku i da ucimo jezik za gluve.
  • Zoran

    25.04.2022 16:56
    Ja sam Zoran i jesam ORAN za nastavak saradnje sa Rusima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.