Vim Venders snima film o toaletima Tokija

Čuveni reditelj Vim Venders snima film o javnim toaletima u Tokiju, u kom će glavnu ulogu igrati japanski glumac Kodži Jakušo.
Film govori o stvarnom projektu obnove tokijskih toaleta, koji je uključio izgradnju 17 klozeta na ključnim lokacijama japanske prestonice, a koje su projektovale najpoznatije japanske arhitekte.
Svaki od toaleta ima futuristički dizajn što je nemačkog reditelja inspirisalo da baš u jednom od njih snima svoje ostvarenje, piše Hollywood Reporter.
Jakušo će navodno igrati higijeničara u jednom od njih, ali se detalji o filmu kriju od očiju javnosti.
 
"Toalet je mesto gde su svi isti - nema siromašnih i bogatih, mladih i starih, svi su deo čovečanstva. Postoji nešto japansko u toj ideji, u samoj njenoj postavci i ja mislim da je ona utopijska", rekao je Venders.
 
Venders trenutno traži dodatne lokacije za snimanje filma, koje bi trebalo da počne kasnije tokom ove godine. 
 
On je odavno u ljubavi sa Japanom, gde je snimio svoje dokumentarce "Tokyo-Ga" o japanskom reditelju Jasudžiru Ozuu i "Notebooks on Cities and Clothes" o dizajneru Jodžiju Jamamotu.
 
  • Cocco

    23.05.2022 10:11
    Futurizam!
    Kod nas bi to bio horor film...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.