Porodica autora koji je inspirisao film "Top gun" tužila "Paramount" zbog autorskih prava

Porodica autora čiji je članak inspirisao film "Top gun" iz 1986. godine, tužila je "Paramount Pictures" zbog kršenja autorskih prava povodom ovogodišnjeg nastavka blokbastera "Top Gun: Maverick".
Prema tužbi podnetoj federalnom sudu u Los Anđelesu, jedinica "Paramount Global" nije uspela da povrati prava na članak Ehuda Jonaja "Top Guns" iz 1983. godine od njegove porodice, pre nego što je objavio nastavak, prenosi Rojters.
Navodi se da su Šoš i Juval Jonaj, koji žive u Izraelu, i Ehudova udovica i sin, rekli da je Paramaunt namerno ignorisao da su im autorska prava vraćena u januaru 2020. godine, oglušujući se na savezni zakon o autorskim pravima.
Paramount nije odmah odgovorio na zahteve za komentar.
 
Dodaje se da je tužbom tražena neodređena odšteta, uključujući i neke profite od filma "Top Gun: Maverick", kao i da se Paramaunt blokira u distribuciji filma ili daljih nastavaka.
 
Rojters ističe i to da je "Top Gun: Maverick" sa Tomom Kruzom u glavnoj ulozi najveći ovogodišnji hit na blagajnama, koji je zaradio 291 milion dolara u Severnoj Americi i 548,6 miliona dolara širom sveta u prvih 10 dana objavljivanja.
  • Jovica

    08.06.2022 14:46
    Radojica...
    Radojice, aj ne patetisi....
    Odlican film.
  • Radojica

    08.06.2022 00:32
    Film o...
    Film o ubicama dece i trudnica zaradio pola milijarde dolara za nedelju dana?
    Nešto definitivno nije u redu sa ovim svetom.
    Topao savet: Charlie Chaplin: The Great Dictator 1940
    Naročito pogledajte govor glavnog junaka na kraju filma.
    Pohlepa!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.