Kejt Vinslet oborila rekord Toma Kruza

Tokom snimanja novog Avatara glumica Kejt Vinslet oborila je rekord Toma Kruza u dužini snimanja scene pod vodom, pošto je izdržala čak sedam minuta i 14 sekundi.
"Tokom snimanja ne samo da sam naučila nešto novo, već sam stekla i nadljudsku sposobnost", rekla je Vinslet.
Režiser nastavka filma "Avatar" Dzejms Kameron izjavio je da je snimanje ovog filma pod vodom bilo neophodno i da je to određeno i samim naslovom nastavka "Avatar: Put vode", ali da je to sa sobom donelo i velike izazove za čitavu filmsku ekipu, preneli su američki mediji.
Posebne izazove pri snimanju predstavljalo je upravljanje osvetljenjem u vodenim uslovima.
 
"Bilo je nemoguće koristiti svetla koja bi direktno odozgo osvetljavala vodu, jer bi na taj način bilo jako teško snimanje određenih kadrova", rekao je režiser, dodajući "da je ovim filmom načinjen korak napred".
 
Uzimajući u obzir uslove snimanja, pominje se da bi ovaj nastavak filma mogao predstavljati "najznačajniji film o ronjenju koji je ikada snimljen".
 
Kameron je istakao da je pre snimanja bilo neophodno da glumci prođu obuku u ronjenu, kako bi ovladali sposobnošću "da glume pod vodom, bez naduvenih obraza i skupljenih usana".
 
Glumac Sem Vorington rekao je da je snimanje pod vodom "najteža stvar koju je ikada morao da uradi".
 
"Imate posla sa ograničenjima pokreta pod vodom dok pokušavate da održite emocionalno putovanje, a ujedno se borite sa urođenim strahom od smrti", rekao je Vorington.
  • mrva

    17.07.2022 20:07
    @Posmatrač

    U pitanju nije statička apnea, jer šanse ne postoji da je jedna glumica (bez obzira na pripremu), pri tom glumeći izdržala to vreme na jednom dahu. U pitanju je vreme koje spada u vrhunske takmičarske rezultate za žene, u potpunom mirovanju i uz sve prethodne pripreme za takmičenja.. A zvaničan rekord za muškarce jeste oko 11 minuta i drži ga naš čovek, beogradjanin Branko Petrović. Ima odličan intervju sa njim na Agelastu.
  • Posmatrač

    17.07.2022 17:50
    Sedam minuta?
    Svetski rekord u zadržavanju daha u vodi (statička apnea) je 10'45".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.