VIDEO: Film "Žena kralj" - o ženskoj vojnoj jedinici Agodži u bioskopima od 15. septembra

Istorijsko - epsko ostvarenje "Žena kralj" stiže u domaće bioskope 15. septembra, a film donosi istinitu priču o ratnicama Agodži iz afričkog kraljevstva Dahomi.
Glavnu ulogu zapovednice Naniske tumači oskarovka Vajola Dejvis, prenosi danas Con film Srbija.
Mesto radnje je Afrika 19. veka, i iako su istoriju tog kontinenta obeležili brojni događaji, malo ko upoznat je sa postojanjem Kraljevine Dahomej. U pitanju je monarhija koja je postojala od 17. do kraja 19. veka na teritoriji današnjeg Benina.
Monarhija je imala razvijenu ekonomiju, a najpoznatija je bila po ženskoj vojnoj jedinici Agodži. Film "Žena kralj" snimljen je na osnovu priče o toj vojsci.
 
Pored Dejvis, u filmu se pojavljuju imena poput Lašane Linč i Džona Bojega. Režiju filma potpisuje Džina Prins-Bajtvud, a na scenariju i priči su učestvovale Marija Belo i Dana Stivens.
 
Za originalnu muziku zaslužan je tim koji je kreirao muziku za velika filmska ostvarenja, poput "Kralja lavova" i "Legende o Tarzanu".
 
  • DERAN

    28.07.2022 07:57
    Budi Bog Sˇnama
    Nešto između filmova 300 i Crni Panter. Možda ...
  • Voldi

    27.07.2022 08:21
    Današnja mladež nažalost ne gleda filmove u kojima nema superheroja i sličnih gluposti.
  • Marko

    27.07.2022 01:20
    Jos malo
    Jos malo feministickih radinosti sa zapada. Nema dovoljno pa...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.