VIDEO: Film kog se Leonardo Dikaprio stidi, sprečavao njegovo prikazivanje 20 godina

"Vuk sa Vol strita" i "Uhvati me ako možeš" su samo neki od neverovatnih filmova u bogatoj filmografiji Leonarda Dikaprija.
Međutim, postoji jedan film koji je snimio za koji verovatno nikada niste čuli jer je glumac proveo više od 20 godina pokušavajući da spreči da ikada ugleda svetlost dana.
"Don's Plum" važi za najgori film u hvaljenoj holivudskoj karijeri ovog 47-godišnjeg glumca. Improvizovani crno-beli indi film priča priču o grupi 20-godišnjaka koji se okupljaju svake subote uveče u restoranu u Los Anđelesu da razgovaraju o nezgodama u svojim životima.
Sa Kevinom Konolijem i Tobijem Megvajerom u glavnim ulogama, film je sniman nekoliko dana između 1995. i 1996. godine, godinu dana pre nego što je Dikaprio postao svetska zvezda zahvaljujući ulozi u Titaniku. Ali zanimljivo je da je film zabranjen za prikazivanje u SAD i Kanadi, navodi Njujork post.
 
Režiser filma R. D. Rob podneo je tužbu od 10 miliona dolara protiv Dikaprija i Magvajera. U izjavama podnetim kao deo tužbe iz 1998. godine, glumci su tvrdili da nikada nisu nameravali da projekat nalik na školski zadatak postane igrani film. Takođe su tvrdili da su film snimili kao uslugu i da su im plaćali samo 500 dolara dnevno i verovali da će biti prikazan samo na nezavisnim filmskim festivalima.
 
Ubrzo nakon Dikaprijevog uspona do slave, Megvajer je dobio ulogu Spajdermena, što je navelo režisera filma R. D. Roba da organizuje sastanke sa distributerima u nadi da će film doći do šire publike.
 
Glumci blokirali prikazivanje filma
 
Ali nakon što su glumci blokirali objavljivanje filma, producent Dejvid Stantman ih je tužio zbog navodnog pokretanja "lažne i prisilne kampanje kako bi sprečili objavljivanje filma", tvrdeći da se plaše da bi to moglo "otkriti lična iskustva ili tendencije". 
 
 
Međutim, film je nakratko objavljen na internetu 2001. godine u Nemačkoj nakon što nije stigao u bioskope, dobivši različite kritike.
 
Jedan od producenata filma Dejl Vitli napravio je vebsajt 2016. i podelio link za strimovanje celog filma na platformi Vimeo, ali je video-snimak uklonjen nakon "obaveštenja od Leonarda Dikaprija i Tobija Megvajera".
 
"Ne mogu više da ćutim. Ne mogu više da dozvolim da klevete i laži koje ste izneli protiv filma nanesu štetu velikom delu umetnika koji su ga stvorili. Ne plašim se više ni vas ni vaših advokata. Izdržao sam dovoljno. Govoriću sa slobodom koju mi daje naš ustav. Zalagaću se za naš film i za sve ljude koji su pomogli da se napravi", rekao je tada Vitli, prenosi Independent.
 
"Više te ne poznajem, Leo, ali nadam se da si naučio nešto o očuvanju filma i svojoj odgovornosti da zaštitiš i doprineseš tekućem eksperimentu snimanja filmova... ti nisi veći od umetnosti, Leo", dodao je.
  • Novosadjanka

    28.07.2022 09:55
    Bred Pit?
    U Tajni manastirske rakije igra rik rosovich a ne bred pit
  • /

    28.07.2022 09:04
    /
    pa i bret pit takodje hteo zabraniti 'tajnu manastirske rakije' u kojoj se pojavio zato sto je kriminalno losa za standarde
  • Deki

    28.07.2022 08:41
    Kimpleksasi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.