FOTO: Albukerki dobio bronzane statue Voltera Vajta i Džesija Pinkmana iz "Breaking Bad"

Bronzane statue likova iz serije "Breaking Bad" Voltera Vajta i Džesija Pinkmana postavljene su u petak u kongresnom centru Albukerkija, u državi Novi Meksiko.
Lokalni političari, uključujući gradonačelnika Albukerkija Tima Kelera, zajedno sa zvezdama serije Brajanom Krenstonom, Aronom Polom i rediteljem Vinsom Giligenom, prisustvovali su otkrivanju umetničkog dela, prenosi Euronews Srbija.
Serije "Breaking Bad" (2008-2013) i njen nastavak "Better call Saul" pretvorile su Novi Meksiko u poznatu filmsku destinaciju, a takođe su verodostojno predstavile borbu protiv narkotika i kriminala u Albukerkiju.
 
Giligen je istakao da razume ako statue koje predstavljaju dvojicu izmišljenih dilera neće biti popularne među svim lokalcima.
 
"Bez sumnje, neki ljudi će reći 'baš nam je ovo falilo', i razumem to. Ja ovde vidim dva najbolja glumca koje je Amerika ikada proizvela. Vidim ih, u liku, kao dve tragične figure veće od života", relao je Giligen.
 
 
Novi Meksiko se dugo borio protiv narkotika, sa više od 43.000 smrtnih slučajeva povezanih sa predoziranjem od alkohola i droga u poslednje tri decenije. Albukerki se takođe trenutno bori sa rekordnim brojem ubistava.
 
Gradonačelnik Novog Meksika je istakao pozitivan uticaj ovih serija na Albukerki, priznajući da turizam donosi dosta novca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.