Otvoreni Filmski susreti u Nišu, Slavku Štimcu uručena nagrada "Pavle Vuisić"

Festival glumačkih ostvarenja igranog filma "Filmski susreti" sinoć je svečano otvoren na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi.
Glumci, učesnici festivala, poklonili su se niškoj publici, a po tradiciji gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ključ grada predala je predsednici žirija "Filmskih susreta" Brankici Zorić Vasović.
Zorić Vasović je poručila niškoj publici da je veličanstvena i da bez nje glumac ne bi bio glumac.
 
"Veliki, voljeni i obožavani Petar Kralj skromno je govorio da je glumac samo izvoditelj scenskih radova. Poštovane kolege glumci osvojite ponovo Tvrđavu, osvojite je sa ovom divnom, vernom publikom. Tvrđava je naša", istakla je Zorić Vasović.
Tokom svečane ceremonije otvaranja uručena je nagrada za životno delo "Pavle Vuisić", koju je Udruženje filmskih glumaca Srbije (UFGS) ove godine dodelilo Slavku Štimcu.
 
Zahvaljujući se na nagradi, Štimac je podsetio da je imao čast da sa fascinantnim i veličanstvenim Pavlom Vuisićem glumi u pet ili šest filmova.
 
"Ono što je mene najviše fasciniralo kod čika Paje je lakoća sa kojom igrao, ta ležernost koja je stvarno retka i taj urođeni osećaj za meru koji ne znam kako bi drugačije nazvao ako ne harizmom i talentom", rekao je Štimac.
 
Posetioci Filmskih susreta će do 26. avgusta moći da pogledaju 14 filmova, od kojih će svetsku premijeru imati "Vučije bobice" i "Komedija na tri sprata".
 
O nagradama na Filmskim susretima, koji se održavaju 57. put, odlučivaće žiri u čijem sastavu su pored Brankice Zorić Vasović i glumac Petar Božović i glumac i pisac Dušan Premović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.