Završeni Filmski susreti u Nišu, Gran pri Naisa pripao Denisu Muriću

Filmski susreti u Nišu završeni su večeras uručenjem festivalskih nagrada, a glavnu nagradu "Gran pri Naisa" dobio je Denis Murić za ulogu Denisa Markovića u filmu "Zlatni dečko".
Murić se publici obratio putem video poruke, pošto je zbog snimanja serije bio sprečen da lično primi nagradu.
 
"Ne mogu da vam opišem koliko mi nagrada znači, ali znam da mi je velika motivacija i podstrek za dalji rad. Nadam da ću kroz svoj dalji rad uspeti da opravdam ovu nagradu i njen teret", rekao je.
Nagrada za glavnu žensku ulogu "Carica Teodora" dodeljena je Danici Ćurčić za ulogu Vukice u filmu "Mrak", a "Car Konstantin" za glavnu mušku ulogu uručen je Slobodanu Bodi Ninkoviću za ulogu Milenka u filmu "Komedija na tri sprata".
 
Povelju za izuzetnu žensku ulogu osvojila je Aleksandra Balmazović za ulogu Mile u filmu "Usekovanje", a za izuzetnu mušku rolu Petar Strugar za ulogu u filmu "Zlatni dečko".
Najbolji debitant ovogodišnjeg festivala je Stefan Beronja za ulogu Malog u filmu "Heroji radničke klase", dok je za najbolju epizodnu žensku ulogu nagrađena Anita Ognjanović za lik Ane u filmu "Usekovanje", a najbolju epizodnu mušku Aleksandar Đurica za ulogu Jegulje u filmu "Heroji radničke klase".
 
Specijalnu nagradu žirija dobio je Pavle Mensur za ulogu Jovana u filmu "Usekovanje", nagrada za stranog glumca pripala je Kseniji Marinović za ulogu Nade u filmu "Nebesa".
 
Na festivalu su dodeljene i specijalne nagrade za glumačka ostvarenja u filmovima i serijama koji su prikazivani tokom protekle godine.
 
Nagrada za najkomičniju ulogu "Milorad Mandić Manda" dodeljena je Olgi Odanović.
 
Odanović je rekla da je njen prvi komentar kada je čula da će dobiti nagradu bila rečenica: "Molim vas nemojte to da mi dajete".
 
"On je bio moja radost, moj kolega, moj prijatelj. On je bio zaista neko sa kim sa imala veliku čast i privilegiju da stojim na sceni u pozorištu, da delim hiljade kadrova u našoj čuvenoj seriji 'Selo gori, a baba se češlja', koju verujem da svi rado gledate", izjavila je Odanović.
 
Nagradu za glumački par godine dobili su Milica Milša i Vladan Savić, za uloge u televizijskoj seriji "Igra sudbine".
 
Na otvaranju festivala nagrada "Pavle Vuisić" za životno delo uručena je Slavku Štimcu.
 
Festival je zatvoren projekcijama filmova van zvaničnog programa "Olga", "To je Toma" i "Heroji".
 
O nagradama na Filmskim susretima odlučivao je žiri sa predsednicom Brankicom Zorić Vasović i glumcima Petrom Božovićem i Dušanom Premovićem.
 
Filmski sureti organizovani su na Letnjoj pozornici na niškoj Tvrdjavi, a završeni su uz vatromet.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.