"Avatar 2" dobio titulu "najkomplikovanijeg filma ikada"

"Avatar 2", koji bi trebalo da bude prikazan u decembru ove godine, proglašen je "najkomplikovanijim filmom ikad snimljenim".
Ovu mu je titulu dodelio američki reditelj Lijam O'Donel, koji je radio na vizuelnim efektima u filmovima poput "Alien vs. Predator" i "Iron Man 2". Na "Digital Day" sajmu reditelj Avatara Džejms Kameron je održao govor, a objavio je i nove snimke koji su oduševili O'Donela.
"'Avatar: The Way of Water' je suludo komplikovan film, najkomplikovaniji koji je ikad snimljen", napisao je O'Donel na Tviteru.
Dodao je kako su podvodne scene snimane s 15 kamera, a da zbog infracrvenih zraka i računarske grafike likovi i pod vodom izgledaju odlično.
 
"Svi glumci, od sedmogodišnjeg klinca do Sigunri Viver, morali su da prođu kurs da bi naučili da drže dah pod vodom od dva do tri minuta. Isto su morali da prođu i snimatelji", napisao je O'Donel u komentaru.
 
"Avatar 2" biće prikazan 13 godina nakon prvog filma. Gledaće se u 3D-u, a biće prvi od tri nastavka originalnog Avatara.
  • Dragan

    31.08.2022 22:24
    13 godina prodje...
    Ama ima da poumiremo dok ne stigne deo broj 3. Obožavao sam prvi film i gledao ga 4 puta, ali 13 godina pauze pre nego što vidimo dvojku?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.