VIDEO: Zlatan Ibrahimović u nastavku "Asteriksa i Obeliksa"

Svetski poznat fudbaler Zlatan Ibrahimović oprobaće se i u ulozi glumca i to u nastavku filmskog serijala "Asteriks i Obeliks" pod naslovom "Srednje kraljevstvo".
U ovom ostvarenju glavni junaci prvi put putuju u Kinu, a Ibrahimović igra lika po imenu Antivirus, prenosi Euronews Srbija.
Uz popularnog sportistu igraju i Vensan Kasel kao Cezar, Marion Kotijar kao Kleopatra i Džonatan Koen kao Finaltezis.
Ovo je prvi film o Asteriksu i Obeliksu koji nije zasnovan ni na jednom od stripova, a takođe je i prvi po tome što Obeliksa ne igra Žerar Depardje. U "Srednjem kraljevstvu" uloga Obeliksa poverena je Žilu Lelušu, dok rediteljsku stolicu i rolu Asteriksa preuzima Gijom Kane.
 
Film je trebalo da bude snimljen u Kini, ali je zbog izbijanja pandemije korona virusa, nakon dužeg prolongiranja, produkcija premeštena u Francusku, a premijera je zakazana za 1. februar 2023. godine.
 
 
Asteriks se prvi put pojavio u francusko-belgijskom magazinu Pilot 1959, a prvi album pod nazivom "Asteriks, galski junak" objavljen  je dve godine kasnije. Asteriks, Obeliks, Drmatoriks, Aspiriniks i ostali stanovnici galskog sela ubrzo su postigli neverovatnu popularnost.
 
Dovoljno je podsetiti na podatak da je prvi album prodat u 6.000 primeraka, a već drugi, 1962, "Zlatni srp" u 20.000 primeraka. 
 
Tvorci Asteriksa Rene Gosini (koji je preminuo 1977. godine) i Alber Uderzo (koji je preminuo 2020) zajedno su "ispričali" 24 Asteriksove avanture. Uderzo je sam stvorio 10 epizoda, a onda se penzionisao i štafetu predao kolegama Žan Ivu Feriju i Didjeu Konradu, da nastave tradiciju ali pod njegovim nadzorom. 
 
U Francuskoj ovaj strip ima kultni status, a Asteriks važi za nacionalnog heroja. Postoji čak i veliki tematski park u blizini Pariza koji je inspirisan ovim stripom. Gotovo ništa manje popularan nije ni u Nemačkoj, Italiji, Španiji i na prostorima bivše Jugoslavije.
Osam dugometražnih animiranih filmova i  četiri akciona filma, u kojima su igrali i Žerar Depardje, Roberto Beninji i Alen Delon, doprineli su planetarnom uspehu Asteriksa i družine.
 
Poslednji animirani film, "Asteriks i tajna čarobnog napitka", pojavio se u bioskopima 2019. godine.
  • 313

    27.09.2022 05:53
    Poznato je
    Asteriks i Obeliks, legendarni strip za sva vremena.
  • Trubadur

    27.09.2022 00:14
    Odjavna špica će da bude "jutro je, jutro je"
  • Tetka Nadica

    26.09.2022 21:33
    Sine, ljubi te tetka Nadica!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.