"Rolling Stone": Ovo je najbolja serija svih vremena

Ugledni časopis "Rolling Stone" objavio je listu sto najboljih televizijskih serija ikada, a na prvom mestu našli su se legendarni Sopranosi.
"Rolling Stone" je prvu listu najboljih serija objavio 2016. godine, a s obzirom na to da nijedna takva lista ne može biti finalna, sada su objavili njeno dopunjeno izdanje. Kao i prvi put, lista se temelji na glasanju glumaca, producenata, kritičara i drugih osoba iz televizijske industrije.
Na prvom mestu se, kao i 2016. godine, našla legendarna HBO-ova serija "Porodica Soprano". Serija se na HBO-u prikazivala od 1999. do 2007, a njen tvorac Dejvid Čejs stvorio je delo koje je promenilo lice televizije i dalo nam lik besmrtnog američkog antijunaka u mafijaškom šefu Toniju Sopranu, koji je vođa ekipe gangstera, koji takođe glume oštećene muževe i očeve, muškarce koji pokušavaju da žive sa svojim mračnim tajnama i sećanjima.
"Čejsovo neumoljivo mračno ispitivanje Amerike na prelazu dva veka i milenijuma promenilo je sva pisana i nepisana pravila kojima se upravljalo televizijskim pripovedanjem od dana 'Gunsmoke'. Jednostavnost i držanje publike za ruku više nisu bili deo toga, a naracija i moralna složenost postali su pokretač serije, sve do nezaboravne finalne scene", kazali su u "Rolling Stone".
 
Na drugom mestu nalazi se još jedna legendarna televizijska porodica - Simpsonovi, koji se prikazuju već 33 godine, što ih čini najdugovečnijom televizijskom komedijom. Treće mesto zauzeo je "Breaking Bad", priča o srednjoškolskom profesoru hemije Volteru Vajtu, koji postaje gospodar carstva kristal meta.
 
Iza njih slede Žica, Fleabag, Seinfeld, Mad Men, Kafić Uzdravlje, Atlanta, a najboljih deset zaokružuje "The Mary Tyler Moore Show".
 
Celu listu 100 najboljih serija možete pogledati OVDE.
  • Dobrivoje

    02.10.2022 14:55
    Ovaj levo je Little Steven vrhunski muzičar iz 80-ih, i imao je maramu na glavi, i dobro sam mu lik zapamtio 80-ih, recimo kao Princa ili Bajagu ili Stinga , nema sanse da ga ne prepoznaš. Onda sam kasnije gledao seriju Sopranove vise puta, i nisam nikad povezao da je to taj muzičar . Baš sam se iznenadio kad sam nedavno saznao da je u pitanju isti lik

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.