VIDEO: Pogledajte "Teret iskustva" - film o pretnjama i uznemiravanju novinarki na Zapadnom Balkanu

Film "Teret iskustva" koji govori o pretnjama i uznemiravanju novinarki na Zapadnom Balkanu, dostupan je od sada i na YouTube-u.

Film prati tri novinarke: Serbeze Haixhiaj, istraživačku novinarku sa Kosova, Natašu Kovačev, TV novinarku iz Srbije i Vanju Stokić, urednicu i online novinarku iz Bosne i Hercegovine. 

Sve tri su često izložene pretnjama zbog novinarskog rada.
 
Film "Teret iskustva" je premijerno prikazan na četvrtom Fažana Media Festu nakon čega je organizovan razgovor sa novinarkama koje govore u filmu.  
Rediteljka Sabrina Begović Ćorić kaže da ju je tokom rada na filmu, između ostalog, vodilo to da novinarkama da glas da međusobno razgovaraju o svojim iskustvima, ali i da one budu te koje se pitaju, jer novinarska profesija je obično u službi postavljanja pitanja.
 
"Mnogobrojne su superheroine kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regiji i svetu. Oni koji iz udobnih fotelja neosnovano kritikuju njihov rad trebali bi da se zapitaju kako bi naš svet izgledao kada one ne bi otvarale teške teme, postavljale provokativna pitanja, propitivale sistem, upućivale na nepravdu", rekla je Begović Ćorić za Mediacentar Sarajevo.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.