VIDEO: Najskuplji film svih vremena dobio samo 33 odsto na Rotten tomatoes-u

Ponekad se dogodi da filmovi koji su predodređeni za velike hitove potpuno podbace, a dokaz toga je i najskuplji film svih vremena, koji je izrazito loše prošao kod kritike.
Film "Pirati s Kariba: Na čudnim plimama" iz 2011. najskuplji je film ikad snimljen, a u njega je uloženo 379 miliona dolara, alu uprkos tome, prozvan je najgorim nastavkom franšize.
Čak je i sinopsis zvučao obećavajuće. Kapetan Džek Sperou (Džoni Dep) susrešće se sa ženom iz svoje prošlosti (Penelope Kruz), ali neće biti siguran da li je reč o ljubavi ili pokušava da ga prevari kako bi se domogla Fontane mladosti.
Iako je film bio hit u bioskopima i zaradio milijardu dolara, većina gledalaca nije imala lepe reči o njemu. Nešto je nedostajalo.
 
Film je dobio samo 33 odsto na Rotten Tomatoesu i 54 odsto od strane obožavalaca, a četvrti nastavak franšize proglašen je potpunom katastrofom.
 
"Već od uvodne scene, jasno je da je magija koja je bila prisutna u originalu potpuno nestala", napisao je jedan gledalac, dok je drugi dodao kako mu je ovo "najgori od svih nastavaka".
 
"Sperou je toliko omiljen lik da se ideja da mu se dodeli više vremena na ekranu činila kao dobra stvar, ali to nije bio slučaj", napisao je treći, dok je neko dodao kako je film "jedna duga šetnja džunglom".
 
  • FilM

    19.12.2022 20:46
    Ono...
    Nije ovo loš tekst, ali mislim da producenti za ovo ne haju. Ovaj filmski nastavak je zaradio malo preko milijardu dolara. Nije bitno da li je film na strani kritike, mada im dobre kritike dobro dolaze. Bitno je da je film unosan. Zato franšize i jesu preovlađujući model studijskog sistema znanog kao Holivud. Vrednosti, dobar scenario, glumačke bravure, pouke... To je sve što može da se nađe u filmu, ali to su nažalost periferne iako bi trebalo da budu suštinske stvari. Ovo je zabavan film, doneo je pozamašnu lovu, kritika ga isekla i nikom ništa. Franšiza se nastavlja i to sa ili bez Džonija Depa. I to je to. Ljudi, tražite autentične priče, nemojte da vam predominantna reciklaža saržaja bude privlačna samo što je zabavna. Težite raznolikosti, gldajte filmove iz dakelih zemalja, filmove sa neegleskog govornog podučja, autorske i nezavisne filmove, ako treba gledajte i filmove koji su u crno beloj tehnici ili čak iz ere "nemog filma". Pogledajte i preispitajte se da li vam takva iskustva pobuđuju zadovoljstvo. Biće vam svakako neobično, možda čak i uzbudljivo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.