VIDEO: Objavljen prvi trejler za Nolanov film "Oppenheimer"

Objavljen je prvi trejler za novi film Kristofera Nolana "Oppenheimer".
Film prikazuje život i etički upitna priznanja fizičara Dž. Roberta Openhajmera, koji je zaslužan za stvaranje atomske bombe. Openhajmer je bio jedan od glavnih saradnika na Projektu Menhetn, vladinom istraživanju usmerenom na stvaranje nuklearnog oružja, koji se odvijao od 1942. do 1946. Osim toga, bio je i direktor laboratorije u Los Alamosu, gde su se bombe fizički sastavljale.
Kilijan Marfi glumi Openhajmera, čime je prvi put dobio glavnu ulogu u jednom od Nolanovih filmova. Marfi je bio deo glumačke postave u mnogim Nolanovim filmovima, kao što su "Inception", "The Dark Knight" i "Dunkirk".
Glumačka ekipa uključuje i Florens Lju kao Džin Tatlok, Emili Blant kao Kiti Openhajmer, Roberta Daunija Džuniora kao Luisa Štrausa, Meta Dejmona kao Leslija Grovsa Džuniora, Gerija Oldmana kao Harija S. Trumana, kao i Ramija Maleka, Keneta Branu i mnoge druge.
 
Film se temelji na biografskom romanu "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer", autora Kai Birda i pokojnog Martina Dž. Šervina, koji je 2006. osvojio Pulitcerovu nagradu. Osim adaptacije knjige za ekranizaciju, Nolan je i reditelj i producent filma.
 
"Oppenheimer" u bioskope stiže 21. jula 2023. godine.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.