VIDEO: Kritičari kažu - ovo je bio najbolji film u 2022.

Metacritic, veb stranica koja objedinjuje kritike filmova, TV emisija, muzike, knjiga i videoigara, objavila je konačan popis 50 najbolje ocenjenih filmova u 2022. godini.
Njihova lista uključuje samo filmove koji su dobili najmanje sedam recenzija profesionalnih kritičara.
Prvo mesto na popisu zauzeo je "Aftersun", drama iz 2022. koju je napisala i režirala Šarlot Vels, a u kojoj glume Pol Meskal, Frenki Korio i Selia Rovlson-Hal. 
"Prema kritičarima, to je redak film koji ostaje u vašim mislima i nakon poslednjeg kadra", navodi se na Metacriticu.
 
Naime, reč je o dirljivoj priči o kompleksnom odnosu oca i ćerke i njihovom poslednjem zajedničkom odmoru. Radnja filma prati emotivno i nostalgično putovanje devojke Sofi koja se priseća letovanja sa svojim ocem kada je imala 11 godina. Tridesetogodišnji otac Kalum prolazi kroz težak period, noseći se istovremeno s odrastanjem i bitnim godinama svoje ćerke koju ne viđa često.
 
Inače, "Aftersun" je jedan od ovogodišnjih favorita za nominaciju za Oskara.
 
 
Nakon "Aftersuna", na listi najboljih filmova prema Metacriticu našli su se: "Tár", "No Bears", "All the Beauty and the Bloodshed", "The Worst Person in the World", "Hit the Road", "Great Freedom", "Mr. Bachmann and His Class", "The Quiet Girl", "Return to Seoul"...
 
Čitavu listu možete da pogledate OVDE.
  • Radoje

    10.01.2023 14:00
    Ma daaaaaaj......
    Ovo ne zaslužuje nominaciju ni za zlatnog ćurana u Jagodinu,mada ko zna,možda kandiduju i Rok-a za najboljeg glumca sa Blek Adama.......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.