Večeras dodela Zlatnih globusa, evo ko su potencijalni dobitnici

Filmske i televizijske nagrade "Zlatni globus" biće uručene 80. put noćas na svečanosti u holivudskom Beverli Hilton hotelu.
Večeras dodela Zlatnih globusa, evo ko su potencijalni dobitnici
Foto: Beta/AP
Dodelu godišnjih nagrada koje dodeljuje Holivudsko udruženje stranih novinara (HFPA) u 27 kategorija prenosiće televizijska mreža NBC, a domaćin svečanosti je komičar Džerod Karmajkl.
Za najboljeg reditelja nominovani su Džejms Kameron za "Avatar. Put vode", Danijel Kvan i Danijel Šajnert za "Sve u isto vreme", Baz Lurman za "Elvisa", Martin Mekdona za "Duhove ostrva" i Stiven Spilberg za "Fabelmanove".
"Zlatni globus" za najbolji scenario može pripasti Todu Fildu za "Tar", Kvanu i Šajnertu za "Sve u isto vreme", Mekdonau za "Duhove ostrva", Sari Poli za "Žene govore" i Spilbergu i Toniju Kušneru za "Fabelmanove".
 
U konkurenciji za Najbolju dramu su "Avatar: Put vode", "Elvis", "Fabelmanovi", "Tar" i "Top gan: Maverik", dok su za Najbolju komediju ili mjuzikl nominovani "Babilon", "Duhovi ostrva", "Sve u isto vreme", "Nož u leđa: Stakleni luk" i "Trougao tuge".
 
Za najbolju dramsku glumicu takmiče se Kejt Blačet za ulogu u filmu "Tar", Olivija Kolmen u "Carstvu svetlosti", Viola Dejvis za "Kraljicu", Ana De Armas "Plavušu" i Mišel Viljems u "Fabelmanovima".
 
U konkurenciji za najboljeg dramskog glumca su Ostin Batler za "Elvisa", Brendan Frejzer u "Kitu", Hju Džekmen za "Sina", Bili Naji za "Živeti" i Džeremi Poup u "Inspekciji".
 
Nominovane za "Zlatni globus" u komediji ili mjuziklu su Lesli Menvil u "Gospođa Haris ide u Pariz", Margot Robi za "Babilon", Anja Tejlor Džoj u "Meniju", Ema Tompson u "Srećno ti, Leo Grande" i Mišel Jeo u "Sve u isto vreme".
 
Za najboljeg glumca u komediji ili mjuziklu konkurišu Dijego Kalva iz "Babilona", Dnaijelg Krejg za "Nož u leđa: Stakleni luk", Adam Drajver u "Beloj buci", Kolin Farel u "Duhovima ostrva" i Rajf Fajns u "Meniju".
 
"Zlatni globus" za najbolji animirani film mogu biti "Pinokio", "Inu-oh", "Marsel školjka sa cipelama", "Mačak u čizmama: Poslednja želja" i "Pocrvenela panda".
 
Za najbolji strani film konkurišu nemački "Na zapadu ništa novo", argentinski "Argentina, 1985", belgijsko-francusko-holandski "Blizu", južnokoreanska "Odluka o napuštanju" i "RRR" iz Indije.
 
Za najbolju dramsku seriju nominovani su "Bolje pozovi Saula", "Kruna", "Kuća zmaja", "Ozark" i "Severance", a komediju ili muzikl "Abbott Elementary", "The Bear", "Hacks", "Samo ubistva u zgradi" i "Sreda".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.