Vraća se "najbolji britanski sitkom"

Džon Kliz ponovo pokreće omiljenu humorističnu seriju "Fawlty Towers".
Glumac i pisac udružiće se sa ćerkom Kamilom Kliz, a oboje će pisati i glumiti. Nova serija će "istražiti kako se Klizov preterani, cinični i mizantropski Bazil Folti snalazi u modernom svetu", a prema prvim informacijama, fokus će biti na njegovom odnosu s ćerkom dok zajedno upravljaju hotelom.
Otac i ćerka sarađuju s rediteljem Robom Rejnerom i njegovim timom, a Džon Kliz nazvao je prvi sastanak "jednom od najboljih kreativnih sesija kojih se seća". Rejner, koji takođe radi na nastavku filma "This is Spinal Tap", rekao je za Gardijan: "Džon Kliz je legenda komedije. Sama ideja da radim s njim me nasmejava."
Originalna serija prikazivala se u dve sezone od šest epizoda i smatra se jednom od najvažnijih televizijskih komedija svih vremena. Proglašena je najboljim britanskim sitkomom ikad u anketi Radio Tajmsa 2019. godine, a prati osoblje engleskog primorskog hotela koje se nalazi u brojnim komičnim situacijama.
 
Serija je tri puta prerađena u SAD-u - 1979. kao "Chateau Snavely", 1983. kao "Amanda's" i 1999. kao "Payne", ali sve verzije su propale. Godine 2009. Džon Kliz je rekao da više nikad neće biti epizode te serije.
 
"Mislim da bi svi bili uzbuđeni da napravimo novu seriju. Problem je u tome što kada napravite nešto što je generalno prihvaćeno kao vrlo dobro, pojavljuje se užasan problem - kako to nadmašiti? Očekivanja od onoga što ćete učiniti su tako velika", rekao je tada.
 
Prošle godine Kliz se prijavio da postane voditelj za desničarski TV kanal GB News žaleći se da ga je "kultura otkazivanja" sprečila da bude na ekranu. Ovaj 82-godišnjak za sebe kaže da je "staromodni liberal". Kamila Kliz radi kao komičarka i glumica u Los Anđelesu.
 
  • Lidija

    10.02.2023 12:44
    Fawlty Towers
    Savršena serija duhovita.
    Videćemo kakav će biti reamake.
  • scenaristkinja

    09.02.2023 18:05
    Mućke
    Mućke nisu sitkom po dramaturgiji nego dramedy!
  • Natalija

    09.02.2023 11:30

    Mucke i Alo,Alo su najbolji
    sitkomi do sada u Britaniji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.