Netfliks snizio cene u više od 30 zemalja, jedan od razloga - konkurencija

Kompanija Netfliks snizila je cene u više od 30 zemalja u pokušaju da privuče više pretplatnika.
Netfliks snizio cene u više od 30 zemalja, jedan od razloga - konkurencija
Foto: Pixabay
Cene su snižene u delovima Azije, Evrope, Latinske Amerike, subsaharske Afrike i Bliskog istoka.
To dolazi u trenutku kada rastući troškovi života dovode do toga da domaćinstva "stežu kaiš", a Netfliks se suočava s povećanom konkurencijom usluga rivala.
Zemlje u kojima su snižene cene pretplate uključuju Maleziju, Indoneziju, Tajland, Filipine, Hrvatsku, Venecuelu, Keniju i Iran. Smanjenje se odnosi na određene planove cena, pri čemu se troškovi pretplate u nekim slučajevima smanjuju za polovinu.
 
Kompanija nije navela Veliku Britaniju ili Sjedinjene Američke Države kao zemlje u kojima je snizila cene. Akcije kompanije su u četvrtak u Njujorku pale za 3,4 odsto pošto je Vol Strit Džornal prvi objavio tu vest.
 
Netfliks, koji posluje u više od 190 zemalja, suočio se sa povećanom konkurencijom rivala za striming, uključujući Amazon, HBO i Dizni.
 
Protekle godine, kompanija je ukinula stotine radnih mesta i lansirala jeftiniju opciju striminga sa reklamama dok se borila da poveća svoj udeo na sve konkurentnijem tržištu striminga.
 
Prošlog leta, Netfliks je otkrio da je izgubio skoro milion pretplatnika između aprila i kraja juna, jer je sve više ljudi odlučilo da napusti uslugu, međutim, u januaru je kompanija saopštila da je broj pretplatnika skočio krajem 2022. godine.
  • Voldi

    24.02.2023 11:55
    Nisam siguran žašto ne stoji u tekstu, ali i Srbija je jedna od zemalja u kojoj je Netflix pojeftinio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.