Tom Henks dobio Zlatnu malinu za ulogu u Elvisu

Glumac Tom Henks dobio je Zlatnu malinu za ulogu bivšeg menadžera Elvisa Prislija, okrutnog i pokvarenog pukovnika Toma Parkera.
Henks je ovu nagradu dobio za najgoreg sporednog glumca i za najgoru filmsku kombinaciju.
Pre dodele Oskara večeras, dodela nagrada Zlatna malina u subotu je prozvala najgore. Maline, koje se opisuju kao "ružni rođak Oskara", započele su 1980. kao Zlatna malina, koju su osmislili diplomante filmske škole UCLA i veterani filmske industrije Džon Dž.B. Vilson i Mo Marfi. Više od 1.100 članova Malina iz Sjedinjenih Država i dvadesetak drugih zemalja glasa o nagradama, navodi se na sajtu nagrada.
Uprkos tome što se radi o dobitniku Oskara, mnogi kritičari i obožavaoci kritikovali su Henksov performans u Elvisu, posebno njegov naglasak. Maline su proglasile Henksa najgorim sporednim glumcem i najgorom filmskom kombinacijom - glumca i njegovog "lica od lateksa" u filmu.
 
 
Pridružujući se Henksu, biografska drama "Blonde" s Anom de Armas u ulozi holivudske ikone Merilin Monro osvojila je Maline za najgori film i za najgori scenario. De Armas je, međutim, u trci za najbolju glumicu za ulogu na nedeljnoj dodeli Oskara.
 
Malinu kući nose i Džared Leto, koji tumači Majkla Morbiusa, i Adrija Arjona, koja tumači dr Martin Benkroft u filmu "Morbius". Osvojili su nagradu za najgoreg glumca i najgoru sporednu žensku ulogu.
 
Nagrada iskupljenja, koja se dodeljuje ranijim kandidatima i dobitnicima Malina za nove dobre uloge, ide Kolinu Farellu za film nominovan za Oskara "Duhovi ostrva". Farrel je 2004. nominovan za Malinu u kategoriji najgoreg glumca, za "Zimsku priču".
 
Maline su same sebi dodelile nagradu za najgoru glumicu nakon što su nominovale 12-ogodišnju glumicu Rajan Kieru Armstrong. Nakon optužbi za zlostavljanje Armstrong je uklonjena s glasačkog listića za Maline.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.