Za Toma Kruza ipak postoji nemoguća misija: Definitivno neće moći helikopterom na Svalbard

Možda je uspeo da pobegne sa neprijateljske teritorije u raspalom F-14 i u međuvremenu spasao svet nekoliko puta, ali Tom Kruz se neće spuštati helikopterom na norveški arhipelag Svalbard.
Za Toma Kruza ipak postoji nemoguća misija: Definitivno neće moći helikopterom na Svalbard
Foto: Beta/AP
Producenti najnovijeg nastavka Nemoguće misije odustali su od pokušaja da dobiju dozvolu za više desetina spuštanja i poletanja helikoptera na teritoriji zaštićenog arhipelaga Svalbard, na kom ima više polarnih medveda nego ljudi.
Mediji su početkom nedelje preneli da tvorci "Mission: Impossible - Dead Reckoning Part Two" žele da se žale na odluku guvernera Svalbarda da im odbije dozvole za snimanje.
Norveški medijski servis NRK piše da je snimanje nekih scena na Svalbardu počelo ove nedelje i da se ekipa filma nalazi na brodu "PolarXplorer", ukotvljenom u Longjerbjenu.
 
Zvezda filma Tom Kruz nije želeo da govori o problemima sa pribavljanjem dozvola i lokalnim novinama, samo je rekao: "Predivno je biti ovde".
 
Ipak, list Svalbardposten piše da je kompromis postignut zbog čega žalba nije ni podneta.
 
Zakon o zaštiti životne okoline na Svalbardu zahteva da "bilo kakav saobraćaj u arhipelagu ne škodi prirodnom okruženju niti da uznemirava ljudi ili divlje životinje".
 
Svalbard, na kom živi oko 2.700 ljudi, utočište je velikog broja životinjskih vrsta, uključujući arktičke lisice, foke, morževe, svalbardske irvase, 12 vrsta kitova i oko tri hiljade polarnih medveda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.