Snima se nova verzija Hičkokove "Vrtoglavice", u glavnoj ulozi možda Robert Dauni Džunior

Rimejk Hičkokovog trilera "Vrtoglavica" iz 1958. godine trenutno je u pripremi, a u konkurenciji za glavnu ulogu je Robert Dauni Džunior.
Prema pisanju portala Deadline, studio Paramount dao je zeleno svetlo za ovo ostvarenje, za koje će scenario pisati Stiven Najt, tvorac hit serije "Peaky Blinders".
"Vrtoglavica", zasnovana na francuskom romanu "D'entre les morts", važi za jedan od najboljih Hičkokovih filmova. 
Ovo nije prvi put da neko od njegovih ostvarenja dobije rimejk, budući da je Gas Van Sant snimio drugi deo filma "Psiho" 1998, a iste godine premijerno je prikazano i "Savršeno ubistvo", nova verzija "Pozovi M radi ubistva".
 
 
Osim toga, "Vrtoglavica" je 1965. snimljena i u Indiji na tamilskom jeziku, a poslužila je i kao inspiracija za "Opsesiju" Brajana de Palme iz 1976.
 
Prošle godine je takođe napravljena video igra zasnovana na istim motivima.
 
Robert Dauni Džunior biće producent novog filma i najverovatnije glavni glumac, a uskoro ćemo moći da ga vidimo i u novom ostvarenju Kristofera Nolana "Openhajmer". 
  • C

    26.03.2023 08:49
    C
    Neka Filmska dela netreba i nesme da se diraju! Imamo taj problem u Srbiji novac mora da se opere pa se snimaju razne besmislene serije i filmovi! Imate Kamiondzije koje su cist zlocin...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.