Putin pohvalio Bikovićev film "Izvor": Primer koji mladi treba da slede

Predsednik Rusije Vladimir Putin je povodom premijere filma "Izvor", u kojem glavnu ulogu tumači Miloš Biković, poželeo svima nova naučna, kreativna i tehnološka postignuća kosmičkoj industriji.
Film "Izvor" reditelja Klima Šipenka, prvi film u istoriji kinematografije koji je sniman u svemiru, prikazan je premijerno u sredu u Moskvi na Dan kosmonautike.
 
Premijeri je prisustvovao i Biković.
Ruski predsednik je istakao da mogućnosti za inovativno poslovanje, za istraživačke timove i ceo sistem pripreme naučnog i inženjerskog kadra moraju biti u skladu sa nacionalnim ciljevima Rusije i težnjama ruske omladine.
"I, naravno, za velika dostignuća potrebna nam je atmosfera naučne, kreativne radoznalosti, kako bi vrednosti našeg suverenog tehnološkog, industrijskog napretka mogle da inspirišu narod naše zemlje", rekao je Putin.
 
On je napomenuo da se starija generacija najverovatnije seća entuzijazma inspirisanog popularnim filmovima i knjigama.
 
"A danas put ka tehnološkom suverenitetu leži kroz obnavljanje najboljih obrazovnih tradicija. Koristeći najsavremenija rešenja, potrebno je stvarati nešto svoje, što oličava snove mlađe generacije o otkrićima, o podvizima koje mogu naći u svakoj profesiji i naravno u svemiru", zaključio je Putin.
 
  • Ssy

    13.04.2023 19:50
    @ Vodi
    Gde ovaj Biković plaća porez? U Srbiji ili u Rusiji?

    Možda u Monte Karlu?
  • Voldi

    13.04.2023 14:06
    Gde ovaj Biković plaća porez? U Srbiji ili u Rusiji?
  • Anita

    13.04.2023 12:56
    Koga uopšte zanima šta kaže ovaj čovečuljak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.