Roman "Gospodar muva" dobija novu adaptaciju

Roman nobelovca Vilijama Goldinga, "Gospodar muva", dobiće svoju prvu televizijsku adaptaciju zahvaljujući produkcijskoj kući "Eleven" i višestruko nagrađivanom scenaristi Džeku Tornu.
Serija će se sastojati od četiri epizode duge jedan sat, koje će biti prikazane na televizijskom kanalu BBC One i biti dostupne na BBC iPlayeru. Izvršni producenti serije biće Džoel Vilson iz produkcijske kuće "Eleven" i Džejmi Kempbel koji je radio na seriji "Sex Education".
Radnja serije prati grupu dečaka koji se nađu nasukani na tropskom ostrvu. U pokušaju da očuvaju civilizaciju, organizuju se pod vođstvom Ralfa, uz podršku intelektualca Pigija. Međutim, Džek, koji je zadužen za održavanje vatrenog signala, više je zainteresovan za lov i borbu za vođstvo i počinje da odvaja druge dečake.
"Ovu knjigu sam prvi put pročitao kad sam imao sedam godina i ostavila je neizbrisiv trag na meni - više nego ijedan drugi roman koji sam pročitao od tada. Velika mi je čast i radost da preuzmem odgovornost za adaptaciju tako dragocenog romana, pogotovo zato što ću raditi uz svog dragog prijatelja Džeka, jednog od najljubaznijih i najdubljih pisaca na svetu", rekao je Vilson.
 
Torn je na to dodao da je zahvalan što im je Goldingova porodica dala priliku da adaptiraju delo.
 
Roman "Gospodar muva" je objavljen 1954. i od tada je deo književnog kanona. Trenutno ima tri filmske adaptacije, od kojih je najbolje ocenjena ona prva iz 1963. godine, ali ni jednu televizijsku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.