Nolan o "Openhajmeru": Jasnoća i oštrina slike u ovom filmu bez presedana

Film "Openhajmer" proslavljenog reditelja Kristofera Nolana, koji se bavi životom tvorca nuklearne bombe, najduže je ostvarenje u njegovoj karijeri i traje gotovo tri sata.
Nolan o "Openhajmeru": Jasnoća i oštrina slike u ovom filmu bez presedana
Foto: Youtube (IMAX, Screenshot)

Agencija Associated Press piše da su snimljeni materijali još i duži i da je filmska traka dugačka preko 17 kilometara i teška oko 300 kilograma.

Nolan je ispričao da su jasnoća i oštrina slike u ovom filmu do sada "bez presedana" i da je zahvaljujući 70-milimetarskom Imax filmu, postigao "3D efekat bez naočara".

"Imate ogroman ekran i popunjavate periferni vid publike. Uranjate ih u svet filma", rekao je reditelj.
 
Nolanovi filmovi su i ranije bili kritikovani kao preglasni, ali je sada verovatno dodatno pomerio granicu, prikazivanjem Triniti testa, koji je bio prva detonacija nuklearnog oružja u istoriji, prenosi Variety.
 
"Znali smo da ovo mora da bude izuzetno", dodao je on, ispričavši i da je uspeo da simulira eksploziju atomske bombe bez oslanjanja na vizuelne efekte.
 
Film "Openhajmer" prati teoretskog fizičara Roberta Openhajmera dok predvodi Menhetn projekat i stvara atomsku bombu s ciljem da okonča Drugi svetski rat. U glavnoj ulozi je Kilijan Marfi, a igraju još i Emili Blant, Met Dejmon, Robert Dauni Mlađi, Florens Pju i drugi.
Ostvarenje će se prikazivati u svetskim bioskopima od 21. jula.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.