Vijetnam planira da zabrani film "Barbi", stigao odgovor Vornera

Filmski studio "Warner Bros" je, nakon što je Vijetnam zapretio da će zabraniti prikazivanje filma "Barbi" zbog sporne geografske karte Južnokineskog mora, saopštio da se radi o "dečjem crtežu".
Film "Barbi", u kojem glavne uloge tumače Margo Robi i Rajan Gosling, u vijetnamskim bioskopima premijeru bi trebalo da ima 21. jula, ali kako je za državni list "Tuoi Tre" rekao Vi Kien Thangh, upravnik odeljenja za kinematografiju koje se bavi uvozom i cenzurom stranih filmova, dozvolu tom američkom filmu za prikazivanje u Vijetnamu nisu izdali jer sadrži uvredljiv prikaz linije s devet crtica.
Kartu Južnokineskog mora na kojoj je prikazana "linija s devet crtica" koristi Kina.
Peking svojata veliki deo Južnokineskog mora, uključujući i teritoriju za koju Vijetnam tvrdi da je reč o njegovom kontinentalnom pojasu na kojem je dodelio i naftne koncesije, budući da je reč o potencijalno resursima bogatom području.
 
Haški sud tu kinesku kartu odbacio je u međunarodnoj arbitražnoj presudi još 2016. godine, ali Kina odbija da prizna tu presudu i već neko vreme gradi vojne baze na veštačkim ostrvima i često patrolira tim vodama.
 
"Warner Bros" je, međutim, uveren da je karta potpuno bezazlena.
 
"Karta u Barbilendu je hiroviti, dečji crtež. Radi se o črčkarijama koje prikazuju izmišljeno putovanje iz Barbilenda u stvarni svet. Nije nam bila namera da promovišemo bilo kakvu agendu", saopštio je "Warner Bros".

Teme

Barbi

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.