"Barbi" i dalje najgledaniji film u SAD i Kanadi

"Barbi" je i drugog uzastopnog vikenda najgledaniji film u severnoameričkim bioskopima, nadmašujući konkurenta "Openhajmer".
"Barbi" i dalje najgledaniji film u SAD i Kanadi
Foto: Beta/AP
To je saopštila kompanija "Exhibitor Relations" koja se bavi procenama gledanosti filmova.
"Barbi" Grete Gervig s Margo Robi i Rajanom Goslingom u glavnim ulogama, proteklog vikenda je ostvarila prihod od 93 miliona dolara, čime je ukupan prihod od kada se prikazuje u Kanadi i SAD dostigao 351 milion dolara.
Sa oko 423 miliona prihoda u celom svetu tokom vikenda, prihod od filma o poznatoj lutki za sada iznosi 774 miliona dolara.
 
Film "Openhajmer" o konstruktoru atomske bombe, reditelja Kristofera Nolana, ostvario je 46 miliona dolara prihoda, sa ukupnim iznosom od 400 miliona dolara od kada se prikazuje širom sveta.
 
Taj tročasovni film sa Kilijanom Marfijem prikazuje trku ka nuklearnom oružju i životu Roberta Openhajmera, optuženog u Vašingtonu za bliskost sa Sovjetima.
 
Na trećem mestu je Diznijev "Začarani zamak" sa zaradom od 24,2 miliona dolara, a na četvrtom mestu "Sound of Freedom", triler o trgovini decom hvaljen u američkim konzervativnim krugovima, sa zaradom od 12,4 miliona računa u četvrtoj nedelji prikazivanja. Taj film je ukupno zaradio 148,9 miliona dolara.
 
Na petom mestu je "Nemoguća misija" Toma Kruza sa 10,7 miliona dolara ovog vikenda, odnosno 139,2 miliona za tri nedelje.
 
Na šestom mestu je "The Hand" (10 miliona dolara), na sedmom "Indijana Džouns i brojčanik sudbine" (četiri miliona), osmom "Elementarno" (3,4 miliona dolara), na devetom "Insidious: The Red Door" (3,2 miliona) i na desetom "Spider-Man: Across the Spider-Verse" (1,4 miliona dolara).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.