VIDEO: "Mućke" zamalo dobile američku verziju - pilot epizoda iskritikovana pa se od svega odustalo

Prema mišljenju mnogih, jedan od najboljih britanskih sitkoma svih vremena - legendarne "Mućke" - trebalo je da dobiju američki rimejk, ali taj projekat ipak nije zaživeo.
Od nedavno se, međutim, na internetu može naći snimak pilot epizode koji je pobrao niz negativnih kritika internet zajednice, piše Euronews Srbija.
Delboj i Rodni, koje su u originalnoj verziji igrali ser Dejvid Džejson i Nikolas Lindherst, u američkoj su povereni glumcima Džinu Legvizamu i Dastiju Ibari, dok je deku (u originalnu ga je igrao Lenard Pirs) trebalo da glumi legendarni Kristofer Lojd, zvezda "Povratka u budućnost". 
Pilot je nosio naziv "King of Van Nuys" odnosno "Kralj Van Najsa" i sniman je čak dva puta za ABC mrežu, a iako su scenario pisali autori čuvenih "Stažista" (Scrubs), nisu uspeli da dobiju podršku za snimanje kompletne serije.
 
 
Vredi napomenuti da ni Dejvid Džejson nije verovao u ovaj projekat. 
 
"U Americi rade briljantnu komediju, ali ne vidim da mogu da donesu 'Mućke'. Mislim da to neće putovati 'preko bare'", izjavio je tada Džejson za Mirror.
 
Glumac je smatrao da je priča suviše specifična i da ne bi dobro prošla na drugom podneblju.
 
"Možda bi i funkcionisalo, ali biste morali toliko da je promenite da biste je amerikanizovali, da biste mogli da izgubite ceo koncept. Jezik bi morao mnogo da se promeni, kao i delovi priče. 'Mućke' su toliko londonske i britanske u svom humoru", rekao je Džejson.
Serija "Mućke" nije odmah postala veliki hit, ali je vremenom postala sve gledanija. Epizoda emitovana 1996. koja je trebalo da bude i poslednja, još drži rekord kao najgledanija epizoda nekog sitkoma na britanskim televizijama, a privukla je 24,3 miliona gledalaca.
 
Serija je dobila brojne nagrade, uključujući priznanje Bafta, britansku Nacionalnu televizijsku nagradu i nagradu Kraljevskog televizijskog društva. BBC anketa iz 2004. pokazala je da su "Mućke" najbolji britanski sitkom, a jedna druga anketa smestila je Delboja na četvrto mesto omiljenih tv likova. 
  • No joke

    14.11.2023 09:02
    Security
    Pre brat bratu 11 godina, radio sam obezbeđenje na Menhetnu u jednoj crkvi koja je pretvorena u školu. Kompanija se zvala Citadel Security, šef je bio kul, neki mladi niski lik. Bruk Šilds i Legvazijamo ili kako se beše zove, doveli decu u skolu na to neko slavlje, pričao sam sa njim upravo na temu snimanja te serije, ne više od 10 minuta. Imao je zelju da prenese tu vrstu komedije u Ameriku ali masa ovde ne konta baš taj stil. Sve u svemu, zanimljiv i veoma prijatan lik, Bruk Šilds sam samo razmenio par reči, fini neki ljudi:)
    Tog Lalagvazijama smo pre toga sreli dok sam radio selidbe isto na Mnhtn-u, kolega Kevin je odlepio od uzbuđenja, sa kamiona vrišti, smorio ga:) ali lik se i tada sa osmehom javio, brzinski. Nije on baš toliko nešto poznat, Hleb Pita style ali mi je definitivno ostao u dobrom sećanju kao dosta normalan i prijatan čovek. Aj zdrao
  • Hm

    17.10.2023 19:40
    Da većina serija su bolje originalu pogotovo Švedske i francuske korejske koje su dobile američke verzije.Mada ima i svetlih primera da je američka verzija serija bila ta koja je bolja kao što su Shameless i The Office.Ali eto npr netflix je dokazao da i ti Amerikanci i nisu toliki dobili da mora da im se pravi za sve njihove verzije serija i filmova zato što nevole da gledaju nešto sa titlovima pošto su im korejske i španske serije i poljski i italijanski filmovi na vrhu liste gledanosti.
  • Ha

    17.10.2023 19:26
    Kakva su sad smeća od serija popularna i da imaju po nekoliko sezona ovo i nije loše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.