FOTO: Kostimi iz serije "Kruna" idu na aukciju

Kostimi i rekviziti korišćeni u seriji "Kruna", baziranoj na životu britanske kraljice Elizabete II, biće javno prikazani u Londonu ove nedelje pre aukcije zakazane za februar.
FOTO: Kostimi iz serije "Kruna" idu na aukciju
Foto: Beta/AP
Među izloženim predmetima su kostimi koje nose glavni likovi, uključujući Elizabet Debicki, koja je tumačila princezu Dajanu, kao i Kler Foj i Imelde Stanton, koje su se našle u ulozi kraljice Elizabete u različitim životnim dobima.
Crna haljina sa otvorenim ramenima koju je Debicki nosila u petoj sezoni, inspirisana takozvanom "Osvetničkom haljinom" pokojne princeze od Velsa, ima cenu od 8.000-12.000 funti, prenosi Rojters.
Procenjena vrednost replike krunidbene odeće koju je nosila Kler Foj u prvoj sezoni i carskog ogrtača  je od 20.000 do 30.000 funti.
 
Na prodaji će se naći i replike Zlatne državne kočije, stolice za krunisanje, fasade Bakingemske palate i Dauning strita 10.
 
Prihodi od prodaje biće donirani Nacionalnoj školi za film i televiziju zarad uspostavljanja programa stipendiranja širom Velike Britanije.
 

Teme

Kruna

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.