VIDEO Rimejk čuvenog filma: "Boja purpura" kao mjuzikl

U američkim bioskopima prikazuje se mjuzikl "Boja purpura", u kojem su neki od članova ekipe iz čuvenog istoimenog filma sada producenti.
Reditelj Blic Bazavule nije bio siguran da je muzička verzija filma "Boja purpura" ostvarenje koji bi on mogao da napravi.
 
"Radi se o izuzetnoj knjizi Elis Voker koja je dobila Pulicera, imamo i film Stivena Spilberga, višestruko nominovan za Oskara, i naravno brodvejski komad ovenčan Toni nagradom. Kada uđete u tako nešto, jasno je da je letvica podignuta veoma visoko", kazao je reditelj.
Ipak, uprkos prvobitnoj zabrinutosti, pošto je pričitao knjigu, reditelj je bio siguran da može da doprinese priči nečim novim.
 
Njegova verzija "Boje purpura" zasnovana je na brodvejskom izvođenju.
 
Spilberg, Opra VInfri i Kvinsi Džouns vratili su se filmu kao producenti.
 
U prvom filmu igrala je Vupi Goldberg, koja je dobila Zlatni globus za ulogu Sili. U novom filmu, tu ulogu nosi Fantasia Barino, koja je istu ulogu igrala i u brodvejskoj adaptaciji.
 
Kolman Domingo igra gospodina Džonsona.
 
 
Ovaj mjuzikl počeo je da se prikazuje u američkim bioskopima za Božić i, prema pisanju američkih medija, zabeležio je neočekivani uspeh na blagajnama.
 
Varajati piše da je film za samo dva dana prikazivanja zaradio 25 miliona dolara, što je najveći uspeh za film koji je počeo da se prikazuje na Božić od 2009. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.