"Blade Runner" postaje serija

Franšiza "Blade Runner" dobiće još jedan nastavak na koji nećemo morati da čekamo toliko kao na prvi nastavak.
Deadline je potvrdio da na proleće počinje snimanje igrane serije "Blade Runner 2099".
 
"Blade Runner 2099" trebalo je da režira Džeremi Podesva, koji je radio na serijama "Game of Thrones" i "Station Eleven", ali problemi s rasporedom, uzrokovani prošlogodišnjim štrajkom scenarista, naveli su ga da rediteljsku palicu preda Džonatanu van Tulekenu.
Tuleken je najpoznatiji po trenutno popularnoj istorijskoj seriji "Shogun", koja je pokupila brojne pohvale kritičara.
 
Trenutno je poznato samo to da je radnja smeštena decenijama nakon izlaska poslednjeg filma u franšizi.
Poslednji film, "Blade Runner 2049", u režiji Denija Vilneva, bio je nastavak filma "Blade Runner" reditelja Ridlija Skota.
 
Ridli Skot radiće kao izvršni producent na nadolazećoj seriji, a u toj ulozi će mu se pridružiti i Majkl Gin, koji je radio na priči za "Blade Runner 2049".
 
Scenaristkinja i izvršna producentkinja serije je Silka Luisa.
 
"Blade Runner 2099" biće dostupan na Amazonovoj striming platformi Prime Video.
  • Krivaja

    21.02.2024 12:20
    Blade Runner iz 1982 god je jedan od najboljih filmova svih vremena, sa najboljom muzikom svih vremena. Nastavak osrednji, ali nije bilo ni moguće očekivati da bude poput prvog dela jer se takvi filmovi retko prave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.