Francuska glumica Kamij Koten vodiće ceremoniju otvaranja Kanskog festivala

Francuska glumica Kamij Koten, komičarka poznata i u Holivudu, biće domaćin ceremonije otvaranja i zatvaranja ovogodišnjeg, 77. Međunarodnog filmskog festiala u Kanu.
Festival će biti održan od 14. do 25. maja.
 
Kamij Koten (45), koja je počela kao glumica u komedijama, poslednjih godina beleži uspon karijere.
Njena uloga energičnog umetničkog agenta u seriji "Dix pour cent" (Deset procenata) učinila ju je poznatom široj publici i otvorila joj vrata Holivuda, gde je snimila nekoliko filmova.
 
Igrala je u filmu Ridlija Skota "House of Gucci", kao i u ostvarenju "Still water" i u biografskom filmu o bivšoj premijerki Izraela Goldi Meir "Golda".
Ranije je saopšteno da će predsednica žirija festivala biti američka rediteljka Greta Gervig koja je režirala blokbaster "Barbi".
 
Spisak filmova koji će se takmičiti za glavnu nagradu, Zlatnu palmu, biće saopšten 11. aprila.
 
Prošlogodišnji dobitnik je film "Anatomija pada" francuske rediteljke Žistin Trije koji je nedavno dobio Oskara za najbolji originalni scenario.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.