Adel ne da političarima da koriste njene pesme

Britanska pevačica Adel objavila je da nikom ne dopušta da koristi njenu muziku u političkoj kampanji.

Adelin portparol se oglasio nakon što je kandidat za republikansku predsedničku nominaciju Donald Tramp puštao njen hit "Rolling in the Deep" na svojim skupovima u Ajovi, dok se drugi republikanski kandidat Majk Hakebi koristio pesmom "Hello" na Jutjubu.

Nije objasnio da li Adel, čiji je album "25" prošle godine bio najprodavaniji na svetu, namerava da preduzme neke zakonske mere kako bi sprečila neovlašćeno korišćenje svojih pesma.

Adel nije jedina zvezda čije su pesme političari neovlašćeno iskoristili za svoje potrebe.

Pevač grupe R.E.M. Majkl Stajp ozbiljno se naljutio na Trampa kad je ovaj na jednom skupu upotrebio njegovu pesmu "It's the End of the World As We Know It" i poručio mu da "odj..e" od njihove muzike, a Frenki Saliven se žalio što je njegov veliki hit iz 1982. "Eye of the Tiger" pre nekoliko meseci korišćen na pres konferenciji Kim Dejvis, matičarke iz Kentakija koja je odbila da sklapa istopolne brakove i zbog kršenja zakona nakratko završila u zatvoru.

Autor: 021

Teme

Adel

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika