Dodela Gremi nagrada, zvezde večeri Tejlor Svift i Kendrik Lamar

Reper Kendrik Lamar, pop zvezda Tejlor Svift, kantautor Ed Širan, kao i hit "Uptown Funk" Marka Ronsona i Bruna Marsa, obeležili su sinoćnu, 58. dodelu muzičkih nagrada Gremi.
Najviše nagrada u Los Anđelesu su odneli Kendrik Lamar i Tejlor Svift. Američki reper je imao čak 11 nominacija, od čega je osvojio pet Gremija, među kojima su za najbolju rep pesmu i rep album.
 
Tejlor Svift je za svoj album "1989" odnela Gremije za album godine i najbolji vokalni pop album, a sa Lamarom je podelila nagradu za najbolji muzički video za pesmu "Bad Blood".
 
  
 
Gremi za ploču godine osvojio je duo Mark Ronson i Bruno Mars za hit "Uptown Funk", koji im je doneo i nagradu za najbolje pop izvođenje u duetu/grupi. 
 
Bluz-soul bend "Alabama Shakes" je osvojio tri Gremija - za najbolje rok izvođenje i rok pesmu "Don`t Wanna Fight", kao i za najbolji alternativni album "Sound & Color".
 
Britanski kantautor Ed Širan osvojio je svoj prvi Gremi za najbolje solo pop izvođenje pesme "Thinking Out Loud", koja je proglašena i pesmom godine. Svoj prvi gremi je osvojio i Džastin Biber za najbolju dens ploču zajedno sa didžejevima Skrileksom i Diplom
 
  
 
Nagradu za najboljeg novog izvođača dobila je Megan Trejnor, američka pevačica čiji je debi album "Title" došao na prvo mesto Bilbordove liste najprodavanijih albuma, i sa kojeg je skinuto nekoliko hit singlova, među kojima i najpoznatiji "All Abouth That Bass".
 
Dokumentarac o Ejmi Vajnhaus osvojio je nagradu za najbolji muzički film. U konkurenciji su bili "The Wall" Rodžera Votersa, "Sonic Highways" Foo Fightersa i "Mr. Dynamite: The Rise of James Brown", čiji je koproducent Mik Džeger. Takođe, bivši američki predsednik Džimi Karter (91) po drugi put je osvojio nagradu Gremi i to u kategoriji najboljeg albuma izgovorene reči, za audio verziju njegovih memoara, pod nazivom "A Full Life: Reflections at 90". 
 
Trosatni šou u Stejpls centru u Los Anđelelsu je bio prilika i za iskazivanje poštovanja prema veličini pokojnog Dejvida Bouvija, što je učinila Lejdi Gaga u psihodeličnom nastupu u kojem je, obučena u neke od njegovih kostima, izvela medli od 10 Bouvijevih hitova.
 
Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".