The Prodigy se povlači nakon turneje

Jedan od najznačajnijih bendova u istoriji muzičke industrije The Prodigy najavili su da bi uskoro mogli da se povuku, kao i da je aktuelna turneja verovatno i poslednja.
Ovo je prvi put da su govorili o prestanku rada i želji da se povuku dok su na vrhuncu slave. - Bend u jednom trenutku mora da prestane da postoji. Želimo da odemo dok smo u punoj snazi. Na vrhuncu - rekao je Kit Flint, jedan od frontmena čuvenog sastava. Na pitanje kada bi to moglo da bude, Flint je odgovorio: - To će biti veoma brzo, desiće se pre nego što želimo - dodajući da veruje da to može da se desi nakon aktuelne turneje.
 
Turneja ove godine obilazi Meksiko, Španiju, Holandiju, Nemačku, Poljsku, Austriju i Mađarsku.  
 
Na mapi oproštajne turneje nema Srbije, dok su Prodigy prošle godine nastupili u Crnoj Gori na Sea Dance festivalu pred preko 30.000 ljudi, gde su fanovima iz celog sveta predstavili svoj novi album. 
 
The Prodigy postoje 25 godina, a posljednji album "The Day is My Enemy", oborio je sve rekorde i šesti put uzastopno su se našli na prvom mestu britanske liste najprodavanijih albuma, što nijednom bendu osim Bitlsa nije pošlo za rukom. Bend je od samih početaka ostvario posebnu vezu sa publikom u Srbiji, zbog čega su godinama jedan od najtraženijih inostranih bendova kod nas. Mnogi se još uvek dobro sećaju njihovog prvog dolaska 1995. godine kada su bili prvi veliki strani bend koji je rekao "ne" sankcijama i nastupio u Beogradu uprkos zabrani međunarodne zajednice.
 
Njihovi nastupi na Egzitu oborili su sve rekorde posećenosti na Petrovaradinskoj tvrđavi, a bend je nedavno za svetske medije izjavio kako im je Egzit festival najomiljeniji
 
Autor: Blic

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".