Rejdiohed sutra izdaje novi album

Britanski alternativni rok bend "Rejdiohed" sutra će izdati novi, deveti po redu studijski album, saopšteno je na sajtu te grupe.
"Rejdiohed" je u petak izdao singl "Daydreaming" s porukom da je to "delić novog albuma koji izlazi u nedelju".
 
Bend nije ništa drugo precizirao tako da se ne zna naziv novog albuma čija će promotivna turneja početi 20. maja. "Rejdiohed" je izdao osam albuma, dok je pevač i frontmen benda Tom Jork prošle godine izdao drugi solo album.
 
Najpoznatije pesme "Rejdioheda" su "Street Spirit (Fade out)", "Creep", "Karma police" i "No Suprises".
 
Jork (46) je kao muzičar prepoznatljiv po svom karakterističnom glasu tenora, čestoj upotrebi falseta i sposobnosti da peva u širokom notnom rasponu. Svira gitaru i klavir, ali ume da svira i bubnjeve i bas gitaru.
 

Pevač se često spominje kao jedna od najuticajnijih ličnosti u alternativnoj rok muzici. Magazin Kju (Q) ga je 2002. godine svrstao kao šestu najuticajniju ličnost u alternativnoj muzici, dok je "Rejdiohed" 2005. godine rangiran na 73. mesto liste časopisa Roling stoun 100 najvećih bendova svih vremena. 

  • Неђо из Кистања

    08.05.2016 11:24
    Егзит
    Кад ћемо њих коначно видјети на Егзиту?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika